Edin Džeko (38) se proteklih dana spominjao kao moguće pojačanje Hajduka, neki turski mediji su čak objavili i da je sve dogovoreno, ali kako sada stvari stoje male su šanse da će kapiten BiH karijeru nastaviti u Splitu.

Džeko je u subotu postigao gol za Fenerbahce u prijateljskom meču protiv Admire (1:1), a isti dan je Hajduk odigrao 1:1 protiv ukrajinskog Shakhtara.

Trener Hajduka Gennaro Gatuso je dao izjavu nakon te utakmice te poručio da su mu potrebna dva brza krilna igrača i čini se od dolaska Džeke neće biti ništa.

Ne brine me jer još nismo doveli nove igrače. Predsjednik i ljudi u klubu znaju da ne želim igrače koji su pisali fudbalsku historiju. Želim igrače koji su dobri za moj stil fudbala, funkcionalne i brze, koji su spremni nositi se s pritiskom 25-30 hiljada ljudi. Čekam dvojicu krilnih napadača, a onda ćemo vidjeti. Radimo na dovođenju krilnih napadača“, rekao je trener Hajduka i dodao:

Šaljemo ponude, neki od njih žele previše novca. Nadamo se da će dvojica krilnih napadača uskoro doći u klub. Kada imate fizički snažnu momčad kao što je Shakhtar onda krilni napadači mogu izdržati 65-70 minuta. U špicu imamo trenutno Marka Livaju i Matu Antunovića, zato brojni drugi igrači igraju na tim pozicijama.”

Inače, bh. reprezentativac Madžid Šošić (21) je standardan na pripremama Hajduka.

Hajduk je do sada odigrao četiri prijateljska susreta, a Šošić je nastupio na svakom od njih.

Tri puta je bio starter, jednom ušao sa klupe, a jednom je i asistirao.

(Reprezentacija.ba)