FK Sarajevo objavio je kako je novi trener Zoran Zekić (50) potpisao ugovor, tri dana nakon što je imenovan za šefa struke na Koševu od strane upravnog odbora.

“Zoran Zekić potpisao je ugovor sa našim klubom na 2+1 godinu, a u stručnom štabu će mu se pridružiti Želimir Mešnjak (pomoćni trener), Mario Kuić (pomoćni trener) i Marko Matijević (kondicioni trener).” objavili su kratko iz Sarajeva, te podsjetili fotografijom kako je bio i igrač ovog kluba.

Foto: FK Sarajevo

Zekić je deveti trener FK Sarajevo u tri godine, a u istom periodu klub sa Koševa nije osvajao titule.

“Od novog trenera i cijele ekipe očekujemo prije svega borbu za titule u domaćim takmičenjima. Ovo je cilj za narednu i svaku sljedeću sezonu” stavio je visoke ciljeve pred novog trenera Ismir Mirvić vlasnik kluba FK Sarajevo.

Zekić je u dosadašnjoj karijeri trenirao je moldavski Sheriff, mađarski Diosgyor, albanski Partizani te hrvatske ekipe Slaven Belupo i Osijek. Sa Sheriffom je osvojio tri trofeja – ligu i dva Kupa.

Posljednji angažman imao je u Osijeku, a sa ovim klubom je zauzeo četvrto mjesto u Hrvatskoj i odveo ga u kvalifikacije za Konf. ligu.

Zekić u igračkoj karijeri nastupao za Sarajevo, a prije tri godine je bio kandidat za trenera Bordo tima i tada je govorio za Reprezentacija.ba portal.

“Proveo sam lijep period u Sarajevu i drago mi je što me poslije toliko godina nisu zaboravili. Radi se o najvećem klubu u Bosni i Hercegovini, vrijednom svakog poštovanja, koji ima i sjajne navijače. Da bi sad došao u Sarajevo, moraš se dati 200 posto u taj posao, mijenjati klimu, energiju, igrače…

Mora se više obratiti pažnja na mlađe jer je to jedini ispravan put kojim moraju ići kako klubovi u BiH, tako i u Hrvatskoj. Naravno, uz mlađe, da imaš i trojicu-četvoricu iskusnijih i kvalitetnijih. Čovjek planira, a Bog određuje. Ko zna šta će biti u budućnosti”, kazao nam je Zekić u junu 2021. godine.

(Reprezentacija.ba)