Ko će preuzeti FK Sarajevo? Pitanje je to koje se postavlja još otkako je krajem prošle sezone uručen otkaz Vinku Marinoviću, a naročito sada kada se bliže ljetne pripreme.

Sabrina Buljubašić zajedno sa saradnicima vodi razgovore sa brojnim kandidatima i navodno bi već do nedjelje trebalo biti poznato ime novog šefa struke.

Prethodnih dana kontaktirani su, između ostalog, bivši reprezentativci Zlatan Bajramović i Bruno Akrapović, a među kandidatima je bio i Zoran Zekić koji je jedan dio igračke karijere proveo upravo na Koševu.

Riječ je o stručnjaku koji je vodio Sheriff, Osijek i mađarski Diósgyőr s kojim je minule sezone ispao u niži rang, a upravo stresna sezona razlog je zbog kojih u ovom trenutku nije posve spreman da dođe u Premijer ligu.

– Da, ima istine. Razgovarao sam sa čelnicima Sarajeva proteklih dana, sve je bilo u najboljem redu, ali je ostalo na tome. Nisam riješio neke svoje stvari, tek sam završio u Mađarskoj…, kazao je 47-godišnji Zekić za Reprezentacija.ba portal.

Na Koševu je svojevremeno igrao od 2000. do 2001. godine.

– Proveo sam lijep period u Sarajevu i drago mi je što me poslije toliko godina nisu zaboravili. Radi se o najvećem klubu u Bosni i Hercegovini, vrijednom svakog poštovanja, koji ima i sjajne navijače.

Svjestan je da je u Sarajevu trenutno turbulentna situacija.

– Da bi sad došao u Sarajevo, moraš se dati 200 posto u taj posao, mijenjati klimu, energiju, igrače… Mora se više obratiti pažnja na mlađe jer je to jedini ispravan put kojim moraju ići kako klubovi u BiH, tako i u Hrvatskoj. Naravno, uz mlađe, da imaš i trojicu-četvoricu iskusnijih i kvalitetnijih.

Svejedno, ne odbacuje mogućnost da jednog dana dođe raditi u Premijer ligu.

– Čovjek planira, a Bog određuje. Ko zna šta će biti u budućnosti, završio je Zekić. 

(Reprezentacija.ba)