INTERVJU/ Zekić: Zvalo me Sarajevo. Tu se moraš dati 200 posto, mijenjati klimu, igrače…

Sarajevo je u potrazi za novim trenerom

Zekić: Zvalo me Sarajevo. Tu se moraš dati 200 posto, mijenjati klimu, igrače…

Ko će preuzeti FK Sarajevo? Pitanje je to koje se postavlja još otkako je krajem prošle sezone uručen otkaz Vinku Marinoviću, a naročito sada kada se bliže ljetne pripreme.

Sabrina Buljubašić zajedno sa saradnicima vodi razgovore sa brojnim kandidatima i navodno bi već do nedjelje trebalo biti poznato ime novog šefa struke.

Prethodnih dana kontaktirani su, između ostalog, bivši reprezentativci Zlatan Bajramović i Bruno Akrapović, a među kandidatima je bio i Zoran Zekić koji je jedan dio igračke karijere proveo upravo na Koševu.

Riječ je o stručnjaku koji je vodio Sheriff, Osijek i mađarski Diósgyőr s kojim je minule sezone ispao u niži rang, a upravo stresna sezona razlog je zbog kojih u ovom trenutku nije posve spreman da dođe u Premijer ligu.

– Da, ima istine. Razgovarao sam sa čelnicima Sarajeva proteklih dana, sve je bilo u najboljem redu, ali je ostalo na tome. Nisam riješio neke svoje stvari, tek sam završio u Mađarskoj…, kazao je 47-godišnji Zekić za Reprezentacija.ba portal.

Na Koševu je svojevremeno igrao od 2000. do 2001. godine.

– Proveo sam lijep period u Sarajevu i drago mi je što me poslije toliko godina nisu zaboravili. Radi se o najvećem klubu u Bosni i Hercegovini, vrijednom svakog poštovanja, koji ima i sjajne navijače.

Svjestan je da je u Sarajevu trenutno turbulentna situacija.

– Da bi sad došao u Sarajevo, moraš se dati 200 posto u taj posao, mijenjati klimu, energiju, igrače… Mora se više obratiti pažnja na mlađe jer je to jedini ispravan put kojim moraju ići kako klubovi u BiH, tako i u Hrvatskoj. Naravno, uz mlađe, da imaš i trojicu-četvoricu iskusnijih i kvalitetnijih.

Svejedno, ne odbacuje mogućnost da jednog dana dođe raditi u Premijer ligu.

– Čovjek planira, a Bog određuje. Ko zna šta će biti u budućnosti, završio je Zekić. 

(Reprezentacija.ba)

Ovu vijest vam donosi kladionica Mozzart.

Oznake:

Komentari

2 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Anonymous
10.06.2021. 11:47

Neće niko da dođe kad su vidjeli kako su se ponijeli prema Marinkoviću. Prodali mu najbolje igrače na polusezoni kad je bio prvi na tabeli i onda kad nije mogao držati tempo dali mu odkaz. Raspad sisitema u FK Sa koliko vidim

Debil
10.06.2021. 14:09

U naslovu se pise kao da je u Real krenuo a ne u kukuruz ligu bosansku.