Reprezentativic BiH danas se se na Ilidži okupili i počeli pripreme za prijateljske duele sa Engleskom (3. juni u Newcastleu) i Italijom (9. juni u Empoliju).

Golman Nikola Vasilj (28) je ove sezone sa St. Paulijem izborio plasman u Bundesligu, a kaže da je to bitan izazov za njega u nastavku karijere.

“Ne znam kako da kažem. Sigurno da godi i sigurno da mi je drago. Pritisak je nešto s čim se moramo nositi cijelu karijeru. Isto tako je bitan izazov za mene i mogu samo reći da se radujem tom izazovu.

Liga je jako jaka i dobra stvar je što ima mnogo naših igrača koji igraju u Njemačkoj, kako prvu tako i drugu ligu. Sve su to kvalitetni igrači i svima nam je to poveznica. Lakše se povežemo u reprezentaciji. Mislim da nije bitno gdje ko igra, već je bitno da svi damo maksimum kada dođemo ovdje”, kazao je Nikola i osvrnuo se na situaciju u reprezentaciji i novi stručni štab na čelu sa selektorom Sergejem Barbarezom:

“Osjeti se neka posebna atmosfera. Pričali smo i napokon je pozitivno ozračje oko reprezentacije. Mislim da treba vremena. Tu je veliki broj novih igrača, novi stručni štab, puno je novih ljudi i vrijeme je najbitnije.

Utakmice su same po sebi velika motivacija za svakog igrača. Dvije velike utakmice o kojima možeš samo sanjati kao igrač da igraš. Očekujem da pokažemo zajedništvo, da pokažemo da možemo i da nam je stalo.”

(Reprezentacija.ba)