Dugogodišnji prvi čuvar mreže reprezentacije BiH, Ibrahim Šehić (35), okončao je svoju reprezentativnu karijeru, a trenutno je drugi golman na listi po broju nastupa.

Ibrahim Šehić je sa 55 utakmica na drugom mjestu po broju nastupa kada su u pitanju golmani reprezentacije BiH. Prvi je Asmir Begović sa 63, a ukupno je branilo 26 golmana, po statistici Transfermarkta.

Broj nastupa golmana za reprezentaciju BiH:

  1. Asmir Begović – 63 nastupa
  2. Ibrahim Šehić – 55
  3. Kenan Hasagić – 44
  4. Mirsad Dedić – 27
  5. Adnan Gušo – 22
  6. Almir Tolja – 15
  7. Nemanja Supić – 9
  8. Goran Brašnić – 8
  9. Tomislav Piplica – 8
  10. Nikola Vasilj – 8
  11. Kenan Pirić – 7
  12. Romeo Mitrović – 6
  13. Adis Nurković – 3
  14. Jasmin Burić – 3
  15. Fahrudin Omerović – 3
  16. Asmir Avdukić – 3
  17. Nihad Pejković – 2
  18. Muhamed Alaim – 1
  19. Mario Mišković – 1
  20. Belmin Dizdarević – 1
  21. Dragan Stojkić – 1
  22. Jasmin Fejzić – 1
  23. Kenan Bećirević – 1
  24. Ismir Pintol – 1
  25. Nikola Ćetković – 1
  26. Igor Melher – 1

Ibrahim Šehić se oprostio od reprezentacije BiH

“Danima mislim šta da kažem i kako da počnem. Nevjerovatnih 14 godina je prošlo od prvog poziva za najdraži dres. Baš kao što je moj otac izgubio život braneći našu domovinu i ja sam je branio na svoj način, najbolje što sam mogao. 66 puta ponosno nosio grb BiH.

Zahvalan sam svima koji su me na tom putu pratili, moja porodica, prijatelji, treneri i suigrači, od mene ste napravili boljeg čovjeka. A najveće hvala naravno ide najboljim navijačima BHF-u. Vi ste srce ove reprezentacije, hvala vam za sve.

Najljepše uspomene sam doživio, najveće radosti i tuge, uspjeh koji te digne u nebesa i poraz koji osjetiš u svakoj čeliji svoga tijela. Odlazak na Svjetsko prvenstvo, Kirin Kup, dva puta prvi u grupi B Lige Nacija, otkinuti bodove svjetskim i europskim prvacima i još mnogo nezaboravnih pobjeda i utakmica.

Imamo mi još mnogo toga za pokazati. Nadam se da će to biti ubrzo uz novog selektora koji nam je svima oduvijek bio uzor! Sergej Barbarez i čitav stručni štab koji je prošao sve što igrači prolaze sad, bit će vam najbolji mentori. Čuvajte nam Bosnu i Hercegovinu, a ja sam od danas najglasniji navijač. Volim te Bosno i Hercegovino. Jedna si Jedina”, napisao je Ibrahim.

(Reprezentacija.ba)