Njemački mediji danas prenose kako je Ralf Rangick (65) najbliži preuzimanju klupe Bayerna.

Bayern traži trenera koji će preuzeti ekipu na ljeto. Propali su pregovori sa Xabi Alonsom koji će ostati u Leverkusenu, te sa Julianom Nagelsmannom koji je produžio ugovor sa reprezentacijom Njemačke.

Minhenski gigant se okrenuo novoj opciji, a to je selektor reprezentacije Austrije, Ralf Rangnick. Rangnick bi nakon Europskog prvenstva preuzeo Bayern koji nakon 11 godina nije osvojio titulu prvaka Njemačke.

“Želimo dovesti novog trenera što je brže moguće, ali ne smijemo srljati”, kazao je sportski direktor Bayerna, Max Eberle.

Ralf Rangnick je veoma poznato fudbalsko ime. Javnost u Bosni i Hercegovini se Rangnicka sjeća dok je vodio Hoffenheim za koji su tada igrali Vedad Ibišević i Sejad Salihović.

Zanimljivo da je Sejad Salihović najčešće korišteni igrač Rangnicka u bogatoj trenerskoj karijeri. Ralf je Sejada predvodio na 146 utakmica. Ibišević je na 11. mjestu sa 108 mečeva.

Rangnick je selektor Austrije od ljeta 2022. godine. Prije toga je vodio Manchester United od decembra 2021. do maja 2022. godine.

Još je vodio Stuttgart, Hannover, Schalke, pomenuti Hoffenheim, Leipzig, te je obavljao funkcije sportskog direktora u New Yorku i Lokomotivu.

Bayern je trenutno drugi u Bundesligi sa 14 bodova manje od Leverkusena koji je nedavno proslavio titulu prvaka Njemačke.

Bavarci će igrati polufinale Lige Šampiona protiv Real Madrida.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16