Gradska dvorana Luke koja je nedavno zasijala u novom ruhu bit će domaćin utakmice humanitarnog karaktera na kojoj će, uz Bišćane, nastupiti selekcija “Humane zvijezde Hrvatske” koja već dvije decenije učestvuje na ovakvim prigodama s ciljem promocije plemenitosti, zajedništva i pomaganja.

Zlatko Dalić, Goran Vlaović, Niko Kranjčar, Ivica Olić, Boris Živković, Mate Bulić, Mario Stanić, Marko Babić, Željko Bebek…, samo su neka od imena koja su u prethodnim aktivnostima bili dio ekipe “Humane zvijezde Hrvatske”, a značajan broj bivših reprezentativaca, glumaca i osoba iz javnog života potvrdio je da će i u četvrtak istrčati pred bihaćkom publikom.

Ulaznice po cijeni od 5 KM se već prodaju u Bihaću, u prostorijama Gradskog i Kantonalnog sportskog saveza, a cjelokupan prihod namijenjen je za djecu bez roditeljskog staranja u centru “Duga” u Kulen Vakufu.

“Program počinje u 17:00 sati. Nadamo se da će tribine biti ispunjene i da ćemo pomoći mališanima u centru Duga. Udruženim snagama možemo i trebamo poboljšati i učiniti ljepšim djeci bez roditeljskog staranja”, poručili su iz malonogometnog kluba “H-M” koji je i organizator ove utakmice.

(Reprezentacija.ba)