Bivši selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, Faruk Hadžibegić (66), u razgovoru za N1 govorio je o svom proteklom periodu u reprezentaciji, te o novom selektoru Sergeju Barbarezu.

Kaže da Sergej Barbarez ima najbolje uslove.

“Sergej ima najbolje uslove nego ijedan selektor. Dobio je ugovor na četiri godine i napravi štab po želji. On ima želju veliku, ali da li će imati uslove da to napravi. Ja mu želim svu sreću svijeta, ali bi se trebali potruditi da iskoristimo momka koji ima veliku želju, podršku štampe i publike da bi krenulo u najboljem toku. Volio bih da se vratimo na to kako ojačati kvalitet fudbala u BiH.

Upitan je i da li su njemu ispunjeni svi traženi uslovi kada je dolazio na klupu reprezentacije.

“Nisam ja tražio nikakve uslove. Ja sam dobio ugovor na godinu dana. Evo sada kada gledam, siguran sam da sam ostao selektor da bi otišli na Euro. Mnogi će reći da sam lud, ali ja smatram da smo mogli proći pa makar osnovu na baraž”, rekao je Hadžibegić, a potom dodao:

“Mislim da mi nismo daleko od uspjeha. Kada napravimo rezultate mi napravimo euforiju. Ja sam prvu utakmicu pobijedio Island 3:0 bilo je čudo, nikad bolje nismo igrali. Iduću sam izgubio i bio sam najgori. Da je Savo prošao Ukrajinu to bi bio bum. Iduća je moglo biti mnogo toga.”

“Odlično sam se rastao sa Savezom. Ja se ne volim svađati, a volim reći da nisam smijenjen sam sam se povukao. Želim sve najbolje i Savezu reprezentaciji”, kazao je Hadžibegić za N1.

Cijeli razgovor Faruka Hadžibegića za N1 pročitajte ovdje.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16