Ajdin Hasić (22) će do kraja tekuće sezone igrati za Sarajevo, a onda će se vratiti u matični Bešiktaš.

Sjajni ofanzivac, koji je trenutno na posudbi u Bordo klubu, je za turske medije rekao da mu je cilj povratak u Bešiktaš te da želi da se izbori za svoje mjesto u istanbulskom velikanu.

Definitivno se osjećam jačim i odlučnijim da dokažem da sam kvalitet za Bešiktaš. Vjerujem da je došlo vrijeme da dokažem neke stvari. Sada mi je cilj da se pridružim Bešiktašu na pripremama i obećam sebi jednu stvar – da ponovo zaigram za ovaj klub i da osjetim fantastičnu atmosferu na stadionu“, rekao je Ajdin i kazao da od inostranih lige najviše voli špansku i englesku:

Istakao je da najviše voli englesku i špansku ligu te da je sto posto siguran da će jednog dana igrati u nekoj od najjačih evropskih liga.

Volim La Ligu i Premiership, ali prvo se moram dokazati u Bešiktašu. Tek nakon toga možemo pričati o mojoj budućnosti. Ipak, sto posto sam siguran da ću jednog dana igrati u nekoj od top pet liga u Europi.”

Hasić, koji ugovor sa Bešiktašem ima do ljeta 2025. godine, je imao samo riječi hvale za kapitena Zmajeva Edina Džeku (38) koji igra sjajno u Fenerbahceu.

Edin Džeko je jedan od najpopularnijih ljudi u BiH i mogu ga nazvati legendom bh. fudbala. Veoma poštujem što je uradio igrajući za Wolfsburg, Manchester City, Romu i Inter. Postao je jedan od najvažnijih klupskih igrača, a Fenerbahce je pogodio sa njegovim dovođenje. On je inspiracija za svakog mladog fudbalera.”

Ajdin se nada da će uskoro i debitovati za našu A selekciju.

“Igrao sam za sve omladinske kategorije reprezentacije BiH, no još uvijek čekam priliku da odigram prvi susretu dresu A reprezentacije. Siguran sam da će se to desiti dok je Edin Džeko u reprezentaciji. Vjerujem da ćemo zajedno odigrati bar jednu utakmicu.”

Za kraj je dodao da se nada da će se Amir Hadžiahmetović (26) oporaviti od teške povrede koljena i da će i naredne sezone ostati u Bešiktašu.

Inače, Hasić je u tekućoj sezoni odigrao 27 mečeva za Sarajevo, postigao osam golova i dodao pet asistencija.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16