Željezničar je u pripremnom susretu savladao Vršac sa 2:1, a nakon meča se obratio šef struke, Bruno Akrapović.

“Izgleda da smo se navikli da damo avans protivniku pa da onda počnemo igrati. Imali smo lošu fazu prvih 10-15 minuta gdje smo dozvolili protivniku da iz naših grešaka profitira, što je unijelo nervozu u naše redove. To smo poslije popravili boljim protokom lopte, proigravanjima, ubačajima i dobrim prilikama koje su uslijedile. Nismo ih iskoristili, ali zabili smo kao i oni iz penala”, kazao je Akrapović i dodao:

“Ono što smo htjeli jeste da budemo fizički spremni i radimo na taktičkim stvarima, to je dosta dobro bilo ako izuzmemo neke situacije gdje smo konfuzni bili u prvim momentima. To treba da popravimo, da budemo budni od prve minute.”

Trener Plavih je istakao da je momcima rekao da na grubu igru odgovore istom mjerom.

“U drugom poluvremenu bilo je dosta promjena zbog grube igre i s jedne i s druge strane. Rekao sam momcima nakon prvog poluvremena da i oni odgovore, jer moramo na grubu igru odgovoriti grubom igrom. Ovo je bila više utakmica za jedan ‘team building‘.”

Fudbaleri Željezničara u srijedu igraju novi pripremni duel protiv Klisa.

Taj meč je na programu u 14,00 sati uz direktan TV prijenos na MY TV.

Željezničar, koji je trenutno na 10. mjestu u PL BiH sa 19 bodova, će prvi zvanični susret u 2024. godini igrati protiv Zrinjskog.

Bit će to duel 19. kola bh. šampionata, a odigrat će 17. januara na Grbavici od 16,00 sati.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16