Naš mladi stoper Tarik Muharemović (20) prije nekoliko dana bio je priključen prvom timu Juventusa, a danas je kao kapiten predvodio U23 ekipu.

Juventus Next Gen slavio je sa 4:3 protiv Delfino Pescare koja ima stariju ekipu od Juventusove.

Ova selekcija Juventusa inače igra protiv ekipa koje su starije od njih, jer se takmiči u Seriji C.

Tu su najbolje ekipe Cesene i SEF Torresa 1903. Juventus je tek 14. na tabeli, pa je pobjeda protiv Pescare koja je peta na tabeli solidan rezultat.

Muharemović među najskupljim “eksponatima”

U Juventusovoj U23 ekipi najskuplji je Kenan Yildiz koji vrijedi 10 miliona eura. Skuplji od Muharemovića su u zoni od 500.000 do 1.000.000 EUR još veznjaci Comencia, Turicchia, Hasa, Nonge i Mancini.

Muharemovićeva se vrijednost procjenjuje na 500.000 EUR. Možda nije najskuplji, ali sigurno u njemu vide kvalitet čim nosi kapitensku traku.

Svi ovi igrači čekaju priliku u prvom timu Juventusa, sve dok se klub odlučuje da im produžava ugovor. Najčešće sa 21. godinom, ako klub procijeni da nemaju budućnost u prvom timu, prave transfere u druge klubove.

Rođen u Ljubljani, počeo u Austriji, odlučio se za BiH

Muharemović je 1,87m visoki stoper rođen u Ljubljani, a njegova karijera je inače plod austrijskog fudbalskog sistema. U Austriji je igrao za Klagenfurt, AKA WAC i na kraju se prema seniorskom fudbalu afirmisao u Wolfsbergeru. Još 2020. godine prelazi u Juventus.

Sa U19 reprezentacijom BiH bio je nadomak plasmana na EURO. Trenutno igra za U21 BiH za koju ima 10 nastupa i jedan gol. Meho Kodro ga je u svom mandatu priključio treninzima A reprezentacije BiH.