Rukometni reprezentativac BiH Ibrahim Haseljić govorio je za zvaničnu stranicu našeg Saveza uoči predstojećeg turnira u Švicarskoj te nastupa na EURO 2024 koje se igra u Njemačkoj.

Naši rukometaši u srijedu (3. januar) putuju u Švicarsku gdje će na Yellow Cupu igrati sa Argentinom, Švicarskom te Rumunijom.

Svi mečevi igraju se u Winterthuru. Dnevna karta za utakmice košta 35 CHF, odnosno oko 72 KM. Ulaznice za Yellow Cup mogu se kupiti OVDJE.

“Bližimo se kraju priprema u Sarajevu. Sutra putujemo na na turnir Yellow Cup. Tu ćemo vidjeti gdje smo, šta smo i kako smo trenirali. Mislim da će to biti odlična provjera za prvenstvo i odlična provjera pred utakmice koje nas očekuju”, kazao je Ibrahim i dodao:

“Sigurno da će tempo biti malo naporniji jer su tri utakmice u tri dana, ali mislim da je to smisao cijelih priprema, da nekako napunimo pluća i energiju. Sličan tempo je i na Europskom prvenstvu te da možemo to da izdržimo.”

Haseljić se osvrnuo i na nastup na EURO 2024 te protivnike – Švedsku, Nizozemsku i Gruziju.

“Na nama je da pokažemo našu najbolju igru i da se borimo. Mislim da smo sposobni da pariramo ekipama u grupi. Imamo igrača koji nastupaju u malo jačim europskim takmičenjima i mislim da će ovo EURO biti prilika da napravimo korak dalje što se tiče reprezentacije.”

Raspored utakmica BiH na EURO 2024:

11. januar: BiH – Švedska (20,30 sati)

13. januar: BiH – Nizozemska (18,00 sati)

15. januar: BiH – Gruzija (18,00 sati)

Svi susreti naše grupe igraju se u SAP Areni u Mannheimu.

(Reprezentacija.ba)