Zagrbački Dinamo krenuo je s pripremama za nastavak sezone, a Sergej Jakirović se obratio medijima i objavio spisak fudbalera koji će obaviti prvi trening.

Na spisku su dva bh. igrača, golman Faris Krkalić (21), nekadašnja nada Sarajeva, a u Dinamu je od 2018. godine. Branio je na posudbama u Sesvetama i Kustošiji.

Naravno, tu je i Petar Sučić (20) koji je imao solidnu minutažu u prvom dijelu sezone. Mladi Zmaj odigrao je 20 utakmica za Dinamo ove sezone.

Luka Menalo nije na spisku, a Sergej Jakirović je kratko kazao:

“Za Luku Menala tražimo da sve tri strane budu zadovoljne”.

Na spisku se nalaze: Ivan Nevistić, Danijel Zagorac, Faris Krkalić, Sadegh Moharrami, Stefan Ristovski, Dino Perić, Kevin Theophile, Maxime Bernauer i Mauro Perković, Josip Mišić, Petar Sučić, Arijan Ademi, Marko Bulat, Robert Ljubičić, Martin Baturina, Tibor Halilović, Dario Špikić, Takuro Kaneko, Gabriel Rukavina, Gabriel Vidović, Bruno Petković, Sandro Kulenović, Fran Brodić. Mahir Emreli.

Uz njih će trenirati i 11 igrača iz maksimirske škole: Dorian Klarin, Noa Mikić, Borna Graonić, Ivan Cvetko, Antonio Kujundžić, Marko Brkljača, Tomas Baković, Sven Šunta, Toni Majić, Tin Miljak, Zlatan Košćević.

Dinamo je trenutno treći u HNL-u sa sedam bodova manje od prvog Hajduka, ali i sa dvije utakmice manje. U 1/16 finala Konf. Lige igrat će protiv Real Betisa.

(Reprezentacija.ba)