Nekadašnji fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Adnan Mravac (41) napustio je poziciju sportskog direktora Strpfinga.

U pitanju je klub koji se takmiči u austrijskoj 2. ligi, po prvi put u historiji, a zasluge za to pripadaju upravo Mravcu koji je radeći kao sportski direktor vukao odlične poteze koji su rezultirali na koncu plasmanom u viši rang.

Ipak, tamošnji mediji pišu kako Mravac sada nakon godinu i pol dana saradnje napušta svoju poziciju i da na njegovo mjesto dolazi Alexander Grünwald koji je svojedobno bio kapiten Austrije Beč.

– Željeli bismo se zahvaliti Adnanu na vrlo dobroj saradnji. Upravo je njegova predanost bila jedan od razloga za plasman u Erste ligu. Zajedno smo proslavili najveći uspjeh u historiji kluba i zato mu želimo sve najbolje u budućnosti, napisali su na klupskoj stranici.

Je li u međuvremenu Mravac dobio drugu ponudu ili je došlo do zasićenja, nije poznato, ali je na odlasku i on sam imao lijepe riječi za svoj sada već bivši klub.

– Zahvaljujem se Stripfingu na pruženoj prilici i dobroj saradnji u proteklih godinu i pol dana. Za mene je to bilo veliko iskustvo i veselim se budućim izazovima, riječi su Mravca.

Mravac je izrazito cijenjen u austrijskim okvirima, gdje je najveći trag ostavio noseći dres Mattersburga u skoro 300 utakmica, a jedno vrijeme je bio i kapiten ovog bivšeg prvoligaša. U inostranstvu se još okušao u Norveškoj, Njemačkoj i Belgiji. 

Igrao je za Bosnu i Hercegovinu 13 puta. Debitovao je kod Ćire Blaževića 2008. godine, a posljednji put dres Zmajeva je nosio 2011. godine kod Safeta Sušića na prijateljskoj utakmici protiv Grčke na Koševu.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16