Prava drama odvijala se danas u zgradi Općine Centar u Sarajevu gdje su se fizički sukobili bokser Edin Puhalo, poznatiji kao Iron Puki, i Adnan Redžović.

Nije tajna da odnos između bivšeg i sadašnjeg boksera nije najbolji te da je Redžović nerijetko prozivao Puhala smatrajući “prevarama” njegove pobjede i sportske uspjehe. Sukob je danas kulminirao tako što je Redžović nanio teške tjelesne povrede Puhalu koji je nakon tog incidenta završio na Kliničkom urgentnom centru gdje mu se pružila adekvatna liječnička pomoć.

– Stigao sam na potpisivanje ugovora kojim se novčano nagrađuju uspješni sportisti. Nakon toga sam krenuo napustiti zgradu Općine Centar i tada sam u holu prošao pored Redžovića. On me tada udario kukavički s leđa i nanio mi teške tjelesne povrede. Pao sam na pod, a onda je on pobjegao, ispričao je Puhalo za Klix.ba s vidljivim povredama na licu.

Najavio je Puhalo i da će zbog svega podnijeti tužbu protiv Redžovića kojeg smo kontaktirali kako bismo čuli i drugu stranu priče.

– Volio bih da ste najprije pozvali ostale koji dolaze iz boksa da objasne na koji način je taj lažni šampion došao do svih silnih “uspjeha” i sredstava. Sve ovo što se desilo zapravo je samo reakcija na prijetnje i vulgarnosti – kaže Redžović za Reprezentacija.ba portal i objašnjava zbog čega Puhala smatra “lažnim šampionom”.

– Zato što je svaki meč kupio, nijedan nije regularan. Čovjek nema nijedan reprezentativni nastup, a pričamo o njemu kao šampionu Evrope, svijeta. Skoro sam objavio njegov predzadnji meč koji su mi poslali ljudi iz Njemačke. Protivnik je izgledao kao da ga je ovaj snajperom pogodio. Ma, smiješno. Problem je što je svaki taj meč kupio novcem iz budžeta i što je najžalosnije, novinari kada sve to vide, krenu promovisati njega umjesto druge, poštene, momke koji ginu za ovaj sport. Njegov je uspjeh samo taj što je obmanuo javnost i kupio sve te pojaseve da bi dobro živio. Ništa drugo.

Ne poriče Redžović da se danas dogodio incident.

– Žao mi je što je došlo do toga da raspravljam s njim i gubim energiju na nebitne stvari, pogotovo jer radim s djecom, imam šampione u klubu koje vodim na Svjetsko prvenstvo… Čak sam i pokušavao da izbjegnem taj susret s njim. Ipak, kako mi je nešto dobacio i trznuo me ramenom, mislio sam da će udariti on mene i to je bila samo reakcija na to – dodao je Redžović na kraju razgovora za Reprezentacija.ba portal.