HNK Hajduk je uslijed rezultatske krize raskinuo saradnju sa Ivanom Lekom, te je tako i bh. trener Adnan Čustović napustio velikana iz Splita.

“Ivan Leko od danas više nije trener prve momčadi HNK Hajduk. Sa sada već bivšim trenerom Bijelih je, nakon obavljenog razgovora i analize dosadašnjeg stanja te rezultata, dogovoren raskid suradnje. S njim odlaze i njegovi pomoćnici Adnan Čustović, Tomislav Rogić te Matthias de Baerdemaeker”, stoji u objavi Hajduka.

Leko je Hajduk preuzeo u decembru 2022. godine. Odmah je u stručni štab imenovao Adnana Čustovića, bh. stručnjaka i nekadašnjeg reprezentativca BiH.

Hajduk je s Lekom osvojio Kup Hrvatske, a trenutno su drugi na tabeli sa dva boda manje od Rijeke. Ipak, na posljednjim utakmicama od mogućih 18 osvojili su samo šest bodova.

Čustović je pored posla u Hajduku radio kao trener u stručnom štabu Zmajeva, pomoćni trener u Oostendeu, Beverenu, SH Portu, te kao glavni trener u Ooestendeu i Kortrijku.

Rukovodstvo Hajduka je ekspremno imenovalo novog trenera, a riječ je o Mislavu Karoglanu.

Karoglan je bivši fudbaler između ostalih Zrinjskog, Širokog Brijega, Posušja, Rijeke, a ima i dva nastupa za mladu reprezentaciju BiH.

U trenerskoj karijeri bio je pomoćnik u Hajduku, potom je deset utakmica bio prelazno rješenje prije dolaska Leke, a ove sezone je samo na tri meča bio trener Istre.

(Reprezentacija.ba)