Reprezentacija BiH poražena je od Portugala sa 5:0, a susret je prokomentarisao selektor Savo Milošević.

“Vjerovatno sam ja najveći krivac što se desilo danas. Energetski nismo mogli da pariramo Portugalu, oni su drugi nivo. Mi nismo bili na svom maksimum iz kojih razloga to u ovom momentu ne mogu reći. Pet, šest dana sam sa ekipom, nemamo energije dovoljno za dvije utakmice u tri dana. To je tako na ovim prostorima.

Portugal nije imao tih problema. Na to se sve složio i tako rani gol, penal, onda to sve ode u drugom smjeru. Ja sam rekao momcima da je to teško ipak je drugo poluvrijeme odigrano na karakter i zaradili smo za nešto bolje u budućnosti.

Danas je bio drugačiji protivnik i drugačiji zahtjevi. Sve se to srušilo u trećoj minuti kada je u pitanju model igre. Energetski i fizički nismo mogli, glavne stvari koje smo zacrtali su dueli i da igramo na malom prostoru. Nismo bili u situaciji da dođemo do bilo kakve igre jer nismo stizali u duele.

Imali smo dogovor da više stojimo, zbog brzine koju mi imamo i koju oni imaju. Da smo se spustili mi ne bi mogli doći do gola. Nismo stizali, to je nešto što bi trebalo da prepoznam, ali kratko vremena sam tu. Otpalo je dosta igrača za ovo okupljanje, nismo imali defanzivni balans.

Igrati ozbiljne utakmice bez ijednog defanzivnog veznog je teško. Cimirota i Pjanića smo žrtvovali. Zadnja linija nam je ostajala na vjetrometirni zbog toga. To se protiv ovakvih ekipa skupo plati”, kazao je Milošević.

Naša selekcija je nakon ovog poraza ostala bez šansi za direktan plasman na EURO.

Zmajevi su trenutno peti na tabeli sa devet bodova i imaju nedostižnih sedam bodova manje od druge Slovačke.

BiH će 16. novembra gostovati Luksemburgu, a tri dana kasnije u zadnjem kolu u Zenici dočekuje Slovačke.

Podsjetimo, naš tim će u martu naredne godine igrati baraž za EURO i to zahvaljujući osvojenom prvom mjestu u svojoj grupi u UEFA Ligi Nacija.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16