Aldin Hrvanović (25) je najbolji primjer kako i Prva liga Federacije BiH ‘krije’ dobre igrače. Dok bh. klubovi većinom igrače traže u “polovnjacima” odnosno istrošenim i nemotivisanim igračima iz Srbije i Hrvatske Zrinjski je u prvih 11 protiv Aston Ville imao Hrvanovića koji je prošle sezone igrao za Radnički iz Lukavca i Stupčanicu iz Olova.

Veznjak Zrinjskog je prije samo nekoliko mjeseci igrao utakmice u Olovu, Hadžićima, Kaknju i drugim bh. gradovima sa “drugoligaškim” stadionima, dok je sinoć od prve minute nastupio u protiv Astone Ville u meču grupne faze Konf. lige.

Hrvanović je zamijenjen početkom drugog poluvremena, a od portala Sofascore je dobio ocjenu 6.5. Imao je solidan nastup sa četiri dobivena od šest duela,10 dodira s loptom te jedan uspješan dribling. Aldin je protiv Aston Ville igrao na poziciji desnog veznog.

I ranije je Hrvanović pokazao dobre nastupe. Rođeni Tuzlak u prvom kolu grupne faze Konf. lige zabio gol u nevjerovatnoj pobjedi Zrinjskog nad AZ Alkmaarom od 4:3. Tada je ušao sa klupe, postigao sjajan gol za 3:3, a onda je njegov saigrač Kožulj u samom finišu pogodio za veliku pobjedu Mostaraca.

Inače, Aldin je ove sezone odigrao ukupno šest utakmica u svim takmičenjima te zabio jedan gol.

Hrvanović je u dosadašnjoj karijeri igrao za omladince Željezničara, zatim za tuzlansku Slobodu, Čapljinu, Igman iz Konjica, švicarske timove Pajde i Dornach, Bratstvo iz Gračanice te spomenute Radnički i Stupčanicu.

Sve to govori kako je drugi rang bh. fudbala dobra baza igrača, ali samo ako imate dobar skauting. Ako slušate agente sumnjivog motiva, onda tu nemate šta tražiti, okrenite se skupljim, istrošenim i besperspektivnim rješenjima.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16