Enes Ahmetović (33), sportski direktor švedskog IFK Värnamo, govorio je za Fotbollskanalen da su ga kontaktirali iz NS/FS BiH i nudili posao koji je on odbio.

IFK Värnamo je trenutno na osmom mjestu švedskog prvenstva što je za njih jako dobar rezultat, a jedan od zaslužnijih je sportski direktor Enes Ahmetović.

Kako je kazao, dobio je poziv da radi u reprezentaciji BiH, ali je odbio.

“Bila je jednostavna odluka da ne prihvatim taj posao, neću reći ko je učestvovao u pregovorima sa NS/FS BiH, ali određeni ljudi su me kontaktirali da dođem i radim.

Nije dugo trajalo. Da je to bilo prije nekoliko godina, bio bih spreman pješke doći u Sarajevo, ali sada sam u Värnamu, a osim toga, nogometni status u mojoj domovini nije onakav kakav bi trebao biti. Nakon razgovora sa porodicom, bila je prilično laka odluka da odbijem ponudu.

Prvo, IFK Värnamo je moj poslodavac, a Värnamo moj dom, tu sam odrastao. Drugo, veliki sam navijač bosanskohercegovačke reprezentacije. Putovao sam po Evropi da bih gledao utakmice i pokazao svoju podršku na gostovanjima, uključujući Litvaniju i Irsku.

Kao navijaču to me pogađa, boli me srce i duša kada vidim šta se tamo dešava. Možda se moji snovi o radu u BiH ostvare jednog dana, no sada nije vrijeme”, kazao je Ahmetović.