Sloboda je večeras u Tuzli u duelu 1/16 finala Kupa BiH savladala Željezničar sa 1:0 i prošla u osminu finala.

Želji je ovo bio peti uzastopni poraz u svim takmičenjima, a trener Plavih Nermin Bašić govorio je za My TV nakon večerašnjeg susreta.

“Želim čestitati Slobodi i želim da se vrate u Premijer ligu. Bojažljivo smo ušli u utakmicu. Kako je meč odmicao, igrali smo sve bolje i imali prilike preko Amoaha i Krpića. U drugom poluvremenu apsolutna dominacija moje ekipe.

Mislim da su iz jedinog šuta dali gol. Nevjerovatno, zaista nevjerovatno. Šta drugo reći. Borili smo se, dali smo sve od sebe. Niz je težak. Koliko god da je teško moraš se dići i ustati, već u ponedjeljak je već nova utakmica.”

Željezničar u ponedjeljak igra utakmicu protiv Širokog na svom terenu, a onda slijedi najveći bh. derbi protiv Sarajeva.

“Nedostaje nam samopouzdanja. Vidjeli ste prvih 10 minuta. Nismo iskreirali dovoljan broj prilika da postignemo gol. Ne smijemo pasti, ne smijemo se zadržati na podu.

Moraš biti pozitivan, moraš vjerovati da možeš. Na kraju krajeva, kada sam došao u Želju izgubili smo pet utakmica, a onda smo se vratili.

Završili smo na trećem mjestu i igrali fenomenalno Europu. Moramo se skupiti svi, zajedno s navijačima i učiniti najbolje za ovaj klub.”