Legendarni bh. košarkaš, Samir Lerić (50), oglasio se na svom Facebook profilu nakon jučerašnje smjene selektora Mehe Kodre.

“Šta više čekaju Džeko, Pjanić, Kolašinac i ostali reprezentativci jedine nam Bosne i Hercegovine. Ako ste istinske patriote (u što ne sumnjam), nećete se pojaviti ni na jednoj sljedećoj utakmici reprezentacije dok ova bagra ne ode iz Saveza.

Do kada ćete biti u službi rušitelja svega što se zove Bosna i Hercegovina? Nemojte dozvoliti da bace mrlju na sve što ste do sada učinili za repku, mrlju na vaša imena, mrlju na karijeru”

“Kome će sada staviti metu na čelo? Ko će voditi sljedeće dvije utakmice? Ko će i dalje od vas i nas praviti budale?

Sigurno će iščupati nekog trenerčića iz naftalina koji će nastaviti sa urušavanjem (skromnog rejtinga) reprezentativnog fudbala, klupski je odavno na klimavim nogama…

Vrijeme je za stop, stop, stop (igrača, navijača…) bojkot ovog dvojca i njihovih poslušnika, korumpiranih klimača glava koji se smješkaju u udobnim foteljama Saveza.

Do kada mislite šutjeti, dozvoljavati da se tamo neko poigrava s vama koji vam nisu ni do koljena. Do kada će nas pobjeđivati reprezentacije koje su prve pobjede, bodove upisivali preko vas? Do kada ćemo biti svi skupa u slobodnom padu? Do kada?

E pa momci vi ste sada na potezu tj trebali biste biti. Okončajte reprezentativnu karijeru sa stilom. Ne dozvolite da vam/nam unište sve za što smo živjeli/živimo”, napisao je Lerić.

Lerić je u dresu reprezentacije BiH igrao 12 godina, sakupio je preko 100 nastupa i rekorder je po broju utakmica u državnom dresu.

Igrao je na čak pet europskih prvenstava, a nosio je i dresove velikog broja klubova, između ostalih Slobode, Čapljine, Bosne, Ankare, Slovana, Laškog, Mogrena.

(Reprezentacija.ba)