Još pet kola ostalo je do kraja kvalifikacija za EURO 2024.

Da smo bolje kalkulisali od početka i imali barem dva boda više na kontu, danas bi bili u boljoj poziciji, a danas BiH gotovo nema pravo na kiks. Ipak, s obzirom na karakter grupe i (ne)kvalitet reprezentacija u njoj, sigurno je da će biti još iznenađenja na sve strane.

Gledajući kolo pred nama – očekuju se sigurne pobjede Slovačke i Portugala, što neće puno promijeniti. Naš dobar rezultat na Islandu, ipak, mogao bi dodatno zakuhati stvar u grupi.

6. kolo grupa J:

Island – BiH (11. septembar)

Portugal – Luksemburg (11. septembar)

Slovačka – Lihtenštajn (11. septembar)

Luksemburg koji je u zamahu ide Portugalu u goste i apsolutni su autsajderi. Slovačka se dobrano napatila u junu na gostovanju Lihtenštajnu, te sa određenom nervozom dočekuju istog protivnika na svom terenu. Prema kladionicama, Portugal i Slovačka su apsolutni favoriti.

Možda i najneizvjesnija utakmica je Island – BiH koju vode praktično dva nova selektora. Kodri će to biti drugi meč, a četvrti meč na klupi Islanda za Agea Hareide. Kladionice ipak malo više vjeruju u našu pobjedu.

Kako god se utakmice u ponedjeljak završe, u ovakvoj grupi sigurno je da dva posljednja kola u novembru za BiH donose veliku atraktivnost.

Ne treba zaboraviti da BiH ima i baraž u alternativi, ali i to znači dvije teške utakmice bez prava na kiks.

Tabelu, raspored i statistiku kvalifikacija za EURO 2024 pogledajte na linku ispod

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16