Velež i Željo u nedjelju od 19,45 sati na stadionu Rođeni igraju derbi meč šestog kola PL BiH.

Dean Klafurić će debitovati na klupi Veleža, a uoči derbija se nada da će njegov tim ostvariti trijumf.

“Momčad je spremna, igrači su fizički dobro pripremljeni, ali i taktički educirani. Ipak, najviše raduju spremnost na rad i pristup koji je na vrhunskom nivou.

Analizirali smo protivnika i na krilima igre protiv Sarajeva, dat ćemo sve od sebe, te zajednički sa navijačima vjerujem doći do pobjede, najavio je Klafurić, prenosi zvanična stranica FK Velež.

Klafurić kaže i kako s nestrpljenjem isčekuje meč protiv Željezničara, na kojem će prvi put osjetiti atmosferu na Areni “Rođeni“.

“Imao sam sreću u karijeri raditi u velikim klubovima i sa velikim navijačkim grupama. Znam da je Veležova posebna i sretan sam zbog toga. To je nešto što je dar sa neba od Boga. Veselim se tome i jedva čekam da utakmica počne.”

Ante Oreč igra u dobroj formi. Istakao se na utakmici protiv Sarajeva u prošlom kolu, a vjeruje da će dobru igru ponoviti i sutra. Nada se i trijumfu nad Željezničarom.

“Ekipa je spremna. Motivirana. Ovo je veliki derbi. Spremni smo. Znamo koliko je to veliki klub. Dobro smo ih analizirali. Prihvatili smo zamisli novog šefa”, rekao je Oreč.

Tabelu, raspored i statistiku Premijer lige BiH pogledajte na linku ispod.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16