Hajduk u nedjelju od 21,05 sati igra meč četvrotg kola HNL-a protiv Slaven Belupa, a tim iz Splita sa klupe predvodit će naš Adnan Čustović (45)

Bit će to prva od pet utakmica u kojima će Bijele sa klupe Čustović budući da je glavni trener Ivan Leko suspendovan na pet mečeva.

Adnan Čustović u karijeri je već četiri puta bio glavni trener belgijskih prvoligaša. U dva navrata vodio je Oostende te po jedan put Waasland-Beveren i Kortrijk. 

“Već sam imao priliku biti prvi trener. Glavni trener je suspendovan, pokušat ćemo ostati na našim principima. Situacija je takva kakva jest. Naši igrači su spremni jer u svakom trenuku znaju što trebaju raditi u obrani i napadu”, kazao je Čustović za zvaničnu stranicu Hajduka i dodao:

“Bile su male promjene u njihovoj ekipi, imaju novog trenera Nizozemca. Sistem se promijenio iz odbrane pet, koju su igrali sa Zekićem u odbranu četiri. Znamo da su im forte igrači kao Hoxha i Crnac koji su uvijek opasni u ofanzivnim tranzicijama.”

Nekadašnji član stručnog štaba Zmajeva se osvrnuo i na remi protiv PAOK-a (0:0) u trećem pretkolu kvalif. za Konf. ligu.

“Odigrali smo jako dobru utakmicu protiv PAOK-a, ali trebamo je što prije zaboraviti i pripremiti se za ovu. Ova utakmica u nedjelju je puno važnija da dođemo s pobjedničkim mentalitetom u Grčku i nastavimo s dobrim igrama. Ako ostvarimo pobjedu u nedjelju, bit će nam puno lakše u četvrtak.”

Tabelu, raspored i statistiku HNL-a pogledajte na linku ispod.