Bivši selektor BiH Robert Prosinečki (54) govorio je za Index.hr o mnogim fudbalskim temama, a u jednom dijelu se osvrnuo i na period proveden na klupi Zmajeva.

Aktuelni trener Rudeša je otkrio zbog čega je došlo do sukoba između njega i golmana Asmira Begovića, a govorio je i o Harisu Medunjaninu.

“Mogu oni pričati šta hoće, ja sam barem uvijek bio iskren i konkretan. Begović je navikao u reprezentaciji raditi što ga je volja, kod mene je vidio da to neće tako moći.

Na kraju je Ibrahim Šehić i sad prvi golman reprezentacije, a on je bio moja vizija. Medunjanin je sam došao i rekao mi da više neće igrati za reprezentaciju. Ja to nikad nisam rekao.”

Prosinečki je Zmajeve predvodio do prvog mjesto u UEFA B Ligi Nacija, a dao je i svoje mišljenje zbog čega naša reprezentacija u zadnje vrijeme ne ostvaruje dobre rezultate.

“Teško mi je to objasniti. Na klupu BiH sam sjeo 2018. Osvojili smo grupu u Ligi nacija, kvalifikacije smo počeli dobro, dobili smo Armeniju i onda je došla utakmica protiv Grčke. U prvom poluvremenu smo vodili 2:0, razbili smo ih, a onda je Pjanić dobio crveni, povukli smo se, primili smo dva gola i na kraju smo dobro i prošli s tih 2:2.

Već tada je atmosfera pala, otišli smo u Finsku i izgubili. Protiv Italije smo imali 1:0 i na kraju primimo dva slučajna gola. Evidentno je da BiH ima problem svih ovih godina. Igrača imaju, talent je tu, ali jednostavno nedostaje im kult reprezentacije, ono što Hrvatska ima”, istakao je Prosinečki za Index.hr.

(Reprezentacija.ba)