Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, nakon današnjeg žrijeba u Minhenu, saznala je imena protivnika u kvalfikacijama za naredno Evropsko prvenstvo, koje se održava u Finskoj, Poljskoj, Latviji i Kipru.

NaÅ¡i Zmajevi se nalaze u grupi E sa selekcijama Francuske, Hrvatske i Kipra. Osim kiparske reprezentacije, kojoj je kao domaćinu već osigurano uÄešće na EP, plasman na Eurobasket 2025 ostvarit će joÅ¡ dvije ekipe iz ove grupe.

Selektor bh. nacionalnog tima Adis Bećiragić ovim rijeÄima je prokomentarisao ishod žrijeba:

“OÄekuje nas veliki izazov u kvalifikacijama za Eurobasket. NajviÅ¡e zbog Äinjenice da je tu Kipar, kojem je kao jednom od domaćina Evropskog prvenstva osiguran direktan plasman na takmiÄenje. To znaÄi da ćemo se boriti s Francuskom i Hrvatskom za dva preostala mjestaâ€, kazao je Bećiragić za zvaniÄnu stranicu KSBiH te nastavio:

“U bliskoj proÅ¡losti dobro smo se upoznali s Francuzima, oni su velesila i apsolutni favorit grupe. Hrvatska je trenutno u svojevrsnom ‘rebuildingu’ reprezentacije s novim selektorom i sigurno je da će takoÄ‘er biti jako težak protivnik, s obzirom na koliÄinu talenta koju su oduvijek posjedovali. Mnogo toga će ovisiti i o tome u kakvim će sastavima svi nastupiti. Daleko je februar, kada se igraju prve utakmice kvalifikacija. U svakom sluÄaju, naravno da ne idemo nigdje s bijelom zastavom, vjerujemo u sebe i ispunjenje konaÄnog cilja, a to je odlazak na Eurobasketâ€.

(Reprezentacija.ba)