Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, Meho Kodro (56), po drugi put je selektor Zmajeva.

Kodri će ovaj mandat biti drugi na mjestu selektora BiH. Rođeni Mostarac je izabran za selektora 5. januara 2008. godine, ali je smijenjen 16. maja iste godine zbog nesuglasica sa tadašnjim čelnicima FS BiH.

Savez je želio zaraditi tako da reprezentacija putuje na utakmicu u Iran, a Kodro je to odbio. BiH je predvodio u prijateljskim duelima protiv Japana (0:3) te Makedonije (2:2).

Tada je radio u tandemu sa Elvirom Bolićem sa kojim je iste godine kasnije utakmicom “Kodro i Bola za ozdravljenje bh. fudbala” pokrenuo promjene u FS BiH.

Kodro je od jula 2008. do juna 2013. godine bio na čelu drugog tima Real Sociedada. Zatim je u septembru 2014. godine preuzeo FK Sarajevo i na Koševu se zadržao do aprila 2015. godine.

Do decembra 2016. godine je bio bez posla, a onda je došao u švicarski Servette. Servette je napustio u martu 2018. godine i do augusta 2020. godine bio je bez kluba. Tada je postao trener švicarskog drugoligaša Lausanne-Ouchy. Spomenuti tim je trenirao do juna prošle godine i već godinu dana je slobodan.

Meho Kodro će prve utakmice imati već za mjesec dana. Osmog septembra na Bilino polje stiže Lihtenštajn, a tri dana nakon toga Zmajevi gostuju Islandu.

(Reprezentacija.ba)