Bh. predstavnici odigrali su 10 utakmica u europskim takmičenjima u sezoni 2023. / 2024. te ostvarili dvije pobjede, pet remija i tri poraza uz gol razliku 14:15.

Zrinjski je u kvalifikacijama za LŠ odigrao četiri meča. Plemići su ostvarili pobjedu, remi i dva poraza uz gol razliku 5:6.

Aktuelni šampion BiH je ispao iz kvalif. za Ligu Šampiona, ali će u nastavku sezone odigrati još najmanje četiri susreta u Europi.

Mostarci će prvo nastupiti u trećem pretkolu kvalif. za Europa Ligu, a ovisno od rezultata igrat će dvomeč u play-offu za plasman u grupe Europa Lige ili Konf. lige.

Željezničar je u kvalif. za Konf. ligu odigrao tri meča. Plavi su slavili jednom te dva puta remizirali uz gol razliku 6:5.

Željo će odigrati još najmanje jedan susret i to sutra protiv Neftcija u Bakuu. Prva utakmica drugog pretkola kvalif. za Konf. ligu na Grbavici završena je rezultatom 2:2.

Sarajevo je odigralo dva susreta u kvalif. za Konf. ligu i oba puta remiziralo. Gol razlika Sarajeva je 3:3, a Bordo tim je jedini od naših predstavnika koji se oprostio od Europe.

Sarajevo je nakon penala eliminisano od gruzijskog Torpeda.

Banjalučki Borac je odigrao jedan susret u kvalif. za Konf. ligu. Borac ima gol razliku 0:1, s obzirom da je izgubio u Beču od Austrije spomenutim rezultatom.

Borac će poput Želje odigrati još najmanje jedan meč i to sutra. Banjalučani na svom terenu dočekuju Austriju.

(Reprezentacija.ba)