Nakon što je Zrinjski eliminisan od Slovana iz Lige Šampiona, na press konferenciji se obratio Krunoslav Rendulić, trener Zrinjskog.

“Što se tiče utakmice, treba čestitati momčadi Slovana na prolasku. Kada se zbroje dvije utakmice, treba biti ipak pošten i reći da je za nijansu bio bolji protivnik i ide dalje. Ono što je razlika u odnosu na Slovan i nas, jeste da na ovom nivou moraš imati duel i imati agresivnost.

Mi to danas nismo imali, pogotovo u uvodnih 15 minuta. Praktički još nismo bili ni počeli, a već smo imali 1:0, to je usmjerilo utakmicu. Na kraju smo nagrađeni sa dva gola, ali na žalost to nije bilo dovoljno.

Ne raduje me činjenica da smo primili dva gola iz prekida. Slovan nije ista momčad sa Weissom i Kuckom i bez njih. Pridonose igri Slovana i dva ključna igrača. Moram pohvaliti svoje momke, koji su odigrali do kraja hrabro i nisu se predavali.

Da je bilo još tri četiri minute, ne kažem da bi zabili gol, ali bi stavili Slovan pod još veći pritisak. Mi imamo još minimalno četiri utakmice. Nadam se da ćemo sljedeću utakmicu prikazati igru kakvu smo prikazali večeras kod 2:0, vjerujem da ćemo sljedećeg protivnika preskočiti”, kazao je Rendulić.

Zrinjski je sinoć remizirao 2:2 u Bratislavi, te je sa ukupnih 3:2 eliminisan iz Lige Šampiona. Svoj put nastavljaju u trećem pretkolu Europa Lige, a igrat će protiv poraženog iz duela Breidablik (Island) – Kopenhagen (Danska).

(Reprezentacija.ba)