Nedavno je talentovana reprezentativka BiH Maja Jelčić (19) prešla iz SFK Sarajevo u Inter, a sarajevski klub napravio je novi transfer. Marija Aleksić (25) prelazi u Bešiktaš.

Kruna je to dobrih sezona – duple krune sa Sarajevom, te dvije titule i tri kupa Mađarske sa Ferencvarošem.

“Prije svega želim da se zahvalim svojoj porodici i najvoljenijim ljudima na nesebičnoj podršci u mojoj cijeloj karijeri, selektorici Samiri Hurem, kondicionom treneru Srđanu Janjaninu, porodici SFK Sarajevo na prethodnih pola godine, kao i mom menadžeru Darku Mariću uz kojeg je sve ovo ostvareno. Bešiktaš je veliki klub sa ambicijama koje se poklapaju sa mojim ličnim tako da sam se odlučila da zajedno pišemo istoriju u Turskoj”, kaže Marija Aleksić za Reprezentacija.ba.

“Ove godine su počela ozbiljna ulaganja u ženski fudbal u Turskoj i sigurna sam da će kvalitet lige s obzirom na strankinje koje su došle u više klubova biti na nivou najboljih evropskih liga. Smatram da je baš sada revolucionarni trenutak što se tiče fudbala i željela sam da budem dio istog”, sigurna je u svoj izbor popularna Mare.

Bešiktaš za razliku od svojih najvećih rivala Galatasaraya i Fenerbahcea ima već dvije titule šampiona Turske. Tek u posljednjih par godina svi ovi velikani su oformili i svoje ženske fudbalske timove.

“Tako je, svi će željeti titulu u narednoj sezoni. Ima više kandidata za najviše plasman a ciljevi Bešiktaša su svakako najveći. Vidjela sam da se sve ekipe pojačavaju sa reprezentativkama iz cijelog svijeta što obećava da će takmičenje biti vrlo interesantno. Trudiću se da dam svoj maksimalni doprinos dobrim igrama i da na najbolji način reprezentujem fudbal Bosne i Hercegovine”, rekla nam je za kraj Marija Aleksić.

(Reprezentacija.ba)