Željo i Neftci u četvrtak od 21,00 sati na Grbavici igraju meč drugog pretkola kvalif. za Konf. ligu.

Neftci sa klupe predvodi legendarni Rumun Adrian Mutu.

Mutu je večeras govorio na zvaničnoj press konferenciji uoči sutrašnjeg duela.

“Ovo je veoma važna utakmica za nas. Igrat ćemo protiv veoma dobre ekipe. Gledao sam utakmice protiv Dinama iz Minska i vidio sam kvalitetnu ekipu sa nekoliko veoma dobrih individualaca. Sigurno je da nas očekuje teška utakmica sutra, ali ćemo dati sve od sebe da ostvarimo pozitivan rezultat”, kazao je Mutu i osvrnuo se na svoj tim:

“Tek sam desetak dana sa ekipom, ali moj tim je kvalitetan Imali smo teške pripremne duele protiv Fenerbahcea i Spartaka u Rusiji. Tu sam vidio kako ekipa djeluje na samom terenu. Još uvijek imamo mnogo posla da uradimo.”

Rumunski trener je prokomentarisao i atmosferu na Grbavici.

“Vidio sam fotografije sa utakmice protiv Dinama, ali u mojoj ekipi imam vrhunske igrače koji igraju u reprezentacijama i koji su navikli na ovu atmosferu. To je dobra stvar sa publikom i velika prednost za Želju, ali se ne bojimo. Nećemo imati problem da se naviknemo na to.”

Mutu je kratko govorio i o fudbalu u BiH.

“Naravno da znam mnogo stvari o fudbalu u BiH. Igrao sam mnogo puta protiv Bosne i Hercegovine, Svakako da vjerujem da je rumunski fudbal sličan vašem. I na taj način sam upoznat sa vašim fudbalom.”

(Reprezentacija.ba)