Večeras se širom Europe igraju utakmice drugog pretkola kvalif. za Konf. ligu, a na teren će izaći i dva bh. predstavnika.

Željezničar na Grbavici dočekuje azerbejdžanski Nefci, dok će banjalučki Borac u Beču igrati protiv Austrije.

Željezničar – Neftci

Fudbaleri Željezničara od 21,00 sati na Grbavici igraju protiv Neftcija. Grbavica je rasprodana dva dana uoči utakmice, pa će izabranici Nermina Bašića imati veliku podršku tokom svih 90 minuta igre.

Željo je blagi favorit prema kladionicama. Kladionica VolcanoBet nudi kvotu 2.55 na pobjedu Željezničara. Ostale kvote sa ove utakmice možete vidjeti ovdje.

Plavi su u prvom pretkolu eliminisali bjeloruski Dinamo iz Minska. Na Grbavici je bilo 2:2, dok je Željo u revanšu slavio sa 2:1.

Ekipa Neftcija se direktno plasirala u drugo pretkolo. U posljednjim sedmicama igrali su Pari Cup u Rusiji gdje su upisali tri poraza protiv Zenita, Crvene Zvezde i Fenerbahcea. Nakon toga igrali su prijateljski susret protiv Spartak Moskve, ali su i tu poraženi. U četiri utakmice primili su 10 golova i dali dva.

Njihov novi trener Adrian Mutu imenovan je nedavno, te ih je vodio samo na utakmici protiv Spartaka.

Zanimljivo, Željezničar je bez poraza u zadnjih 10 utakmica. Posljednji put su izgubili još u aprilu protiv Borca na gostovanju u Premijer ligi BiH.

Gosti nisu ekipa koja se smije potcijeniti. Imaju više nego duplo skuplju ekipu od Željezničara, a u njihovim redovima igra čak devet reprezentativaca.

Ekipa Želje prema Transfermarktu vrijedi iznad 4 miliona eura, a Neftcijeva preko 11. Najskuplji igrači gostiju su Brazilac stoper Matias koji košta 1,8 miliona eura, domaći centralni vezni igrač i kapiten Mahmudov čija je vrijednost 1,4 miliona eura, te francuski desni bek Koffi sa cijenom od 900.000 eura. Željo nema igrače skuplje od milion eura, a najveću cijenu prema transfermarktu ima Amoah sa 500.000 eura. Drina vrijedi 350.000 eura, Rustemović 300, Galić i Mulalić 250, Krpić 200…

Želji sigurno neće igrati Štilić, a upitni su još Cocalić, Rustemović i Gasal.

Zadnjih pet utakmica:

Željezničar – tri pobjede i dva remija

Neftci – remi i četiri poraza

Duel Željo – Neftci direktno prenosi My TV.

Austria Beč – Borac

Od 20,30 sati u Beču se sastaju Austria i banjalučki Borac.

Oba tima su se direktno plasirala u drugo pretkolo i samim tim nisu imali obaveze u prvom pretkolu.

Borcu će ovo biti prva zvanična utakmica u sezoni, dok je Austria odigrala već jedan susret i to u Kupu Austrije.

Tim iz Beča je razbio SV Spittal sa čak 7:0 i prošao u 1/16 finala Kupa.

Austria je veliki favorit večeras. Kladionica VolcanoBet daje kvotu 1.25 na trijumf domaćina. Ostale kvote sa ovog duela možete vidjeti ovdje.

Zadnjih pet utakmica:

Austria – tri pobjede i dva remija

Borac – pobjeda, remi i tri poraza

Austria je bez poraza posljednjih devet susreta.

Utakmicu Austria – Borac direktno prenosi Arena Sport.

(Reprezentacija.ba)