FK Sarajevo bi vrlo brzo trebao riješiti pitanje novog trenera. Klub sa Koševa se nakon ispadanja od gruzijskog Torpeda u 1. pretkolu Konferencijske lige sporazumno rastao sa Mirzom Varešanovićem, a kako nova sezona u Premijer ligi počinje za vikend, vremena za gubljenje nemaju. Kao glavni kandidat slovi Husref Musemić kojem bi to, ukoliko dođe do dogovora, bio do sada peti angažman u klubu čija je ujedno i igračka legenda.

Ismir Mirvić je prethodnih dana već razgovarao sa iskusnim stručnjakom. Potvrdio je to i on sam, svjestan istodobno kako je u fudbalu sve moguće, pa i obrati kada su ovakve stvari u pitanju. Ne treba zanemariti ni činjenicu da Musemić ima ugovor s Igmanom koji, istina, ima i super odnose sa Sarajevom.

Spremaju li se u Igmanu već na život bez Musemića? Odgovor na to pitanje za Reprezentacija.ba portal dao je Zajko Zeba, danas sportski direktor premijerligaša iz Konjica.

– Ne znam jesu li se dogovorili, dali smo u svakom slučaju ‘zeleno svjetlo’ i nećemo praviti problem. Da, ima ugovor, ali sve se dogovori, kazao nam je Zeba i otkrio pritom kako nemaju namjeru tražiti novog trenera u tom slučaju.

– Mi već imamo stručni štub, tu su Dženis Ćosić i ostali pomoćnici, tako da ne bi ništa mijenjali jer su oni ti koji najbolje poznaju ovaj tim. Imaju i sve potrebne licence. Inače, važno nam je što smo sačuvali 80 posto ekipe iz prošle sezone, a doveli smo i momke za koje vjerujem da će ‘dati ruke’ i da će biti od pomoći kako bismo imali mirniju sezonu. Cilj je sredina tabele, dodao je.

Podsjećamo, Musemić je posljednji mandat na klupi Sarajeva imao od augusta 2017. do decembra 2019. kada je smijenjen u trenutku dok je klub bio na prvom mjestu. U tom periodu je vodio Sarajevo na 96 utakmica. 

FK Sarajevo će prema svemu sudeći dobiti i novog direktora sa dobrim rejtingom – Amera Kapu.

(Reprezentacija.ba)