Bh. stručnjak, Igor Remetić (46), svoju trenersku karijeru nastavit će u Saudijskoj Arabiji.

Remetić je predstavljen na klupi Al Qaisumaha, saudijskog drugoligaša koji je prošlu sezonu završio na 13. mjestu.

“Razgovori sa Al Qaisumahom traju od decembra prošle godine, kada je potpisan i ugovor, ali zbog nekih infrastrukturalnih problema u omladinskoj školi, bio sam prisiljen čekati na realizaciju tek do sada.

Poslije iskustva rada u Africi, radujem se izazovu rada na Istoku i to u zemlji koja toliko ulaže u nogomet i dokazivanju u ligi u koju dolaze mnoge velike fudbalske zvijezde”, rekao je Remetić.

“Predsjednik Al Harbi želi da vodim kompletan omladinski pogon i sportski sektor sa jasnim i jedinstvenim planom i programom rada svih selekcija kako bi se ubrzao proces formiranja igrača. Rad u Saudijskoj Arabiji smatram novim trenerskim poglavljem i progresom u mojoj trenerskoj karijeri.

Prvi utisci su stvarno fantastični i privilegija je raditi i živjeti u ovoj zemlji. Slaviša Bogdanovic iz Veleža se već nalazi u Al Qaishumi i obojici je drago da ćemo biti u istom klubu, lakše ćemo se adaptirati na novo iskustvo. Također, želim se zahvaliti Veležu, predsjedniku i direktoru kluba na želji za mojim povratkom u Rođene, ali ovaj ugovor sa Al Qaishumom je potpisan mogo ranije, i sad je došao na realizaciju. Mom Veležu želim puno sreće u novoj sezoni”, dodao je Remetić.

Igor Remetić je bivši igrač Veleža, a u trenerskoj karijeri radio je u Turbini, TOŠK-u, Travniku, Veležu, Al-Tahadiju.

Podsjetimo, Rusmir Cviko je nedavno predstavljen u Al-Orobahu.

(Reprezentacija.ba)