Reprezentativac Venecuele Adalberto Penaranda(26) novi je igrač FK Sarajevo, potvrđeno je na zvaničnoj stranici Bordo kluba.

Penaranda, koji je u dosadašnjoj karijeri igrao u Primeri, Premiershipu i Seriji A, potpisao je ugovor sa Sarajevom do 2026. godine.

Prethodnu sezonu je bio član portugalske Boaviste, a njegov CV pokazuje da je jedno od najvećih pojačanja u historiji PL BiH.

Novi ofanzivac Sarajeva je jedan od najtalentovanijih fudbalera svoje države u novijoj historiji.

Već sa 18 godina potpisao je ugovor sa Udineseom koji ga je posudio u Granadu za koju je u 27 utakmica postigao 5 golova uz 5 asistencija.

Ukupno je u Španiji odigrao 66 utakmica u svim takmičenjima, a osim Granade igrao je na posudbama u Malagi i Las Palmasu.

Veliki transfer ostvario je 2016. godine kada je prešao iz Udinesea u Watford u transferu vrijednom skoro 11 miliona eura.

Kao igrač Watforda igrao je na posudbama u Eupenu i CSKA iz Sofije da bi prošlog ljeta nakon isteka ugovora potpisao za Boavistu.

Penaranda je prvi fudbaler koji će igrati u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a da je prethodno igrao u tri najjače lige u Europi.

Za reprezentaciju Venecuele do sada je upisao 21 nastup.

(Reprezentacija.ba)