FK Sarajevo se nalazi na pripremama u Sloveniji, a trener Mirza Varešanović je za zvaničnu stranicu kluba govorio o novoj sezoni, nastupu u Europi, ali i eventualnom odlasku Dala Varešanovića.

“Što se tiče žrijeba, mogli smo i bolje proći, ali ne žalimo se bilo koga da smo izvukli. Sve su to ekipe koje su u svojim državama ostvarile plasman u Evropu tako da svaki protivnik ima težinu.

Dobili smo sve potrebne informacije o kvalitetu Torpeda, tako da se nadam da ćemo se na najbolji način pripremiti za te utakmice”, kazao je Varešanović i dodao:

“Uvodni dio priprema smo odradili u Sarajevu, a drugi dio priprema ćemo se fokusirati na fizički i taktički dio da što bolje uigramo ekipu i da što bolje djelujemo kako u Europi, tako i u prvenstvu.

Trener Bordo tima je prokomentarisao i mogući odlazak Dala Varešanovića:

“Prelazni rok traje do 31. augusta i imamo još vremena. Kada dođe najbolja ponuda sa kojom će biti zadovoljan klub, mislim da će to biti u redu.”

Za kraj je dodao i da će njegova ekipa odigrati tri meča na pripremama u Sloveniji.

“Ovdje imamo tri utakmice. U ponedjeljak igramo prvi meč, nakon toga ćemo 30. juna odigrati drugi susret, a generalna proba je 6. jula protiv Domžala. Nakon toga slijedi povratak u Sarajevo.”

(Reprezentacija.ba)