Reprezentacija BiH sinoć je ubilježila treći uzastopni poraz, a u historiji smo tri puta imali tri poraza u nizu u takmičarskim utakmicama Kvalifikacija za EURO ili SP i Lige Nacija.

Zmajevi su sinoć doživjeli debakl, u Zenici su poraženi od Luksemburga sa 2:0. Prethodno je BiH poražena od Portugala sa 3:0, a meč prije toga od Slovačke sa 2:0.

Dakle, Zmajevi imaju tri poraza u nizu, a to je treći put u historiji reprezentacije. Zanimljivo da je dva puta to bilo pod trenerskom palicom Faruka Hadžibegića.

Prvi put to se desilo 1999. godine kada je naša reprezentacija poražena od Škotske sa 1:0, potom od Češke 3:0, te još jednom od Škota 1:2. Utakmice su se igrale u okviru Kvalifikacija za EURO 2000.

Drugi niz poraza desio se 2007. godine. BiH je tada nanizala pet poraza u Kvalifikacijama za EURO. Bolji od Zmajeva bili su Mađarska, Moldavija, Grčka, Norveška i Turska.

Ovo su tri jedina niza u Kvalifikacijama ili Ligi Nacija gdje su Zmajevi imali tri poraza ili više. Dva puta je selektor bio Faruk Hadžibegić od kojeg navijači i javnost traže ostavku i preuzimanje odgovornosti.

Kako prenose pojedini bh. mediji, otkaz Hadžibegiću je spreman i čeka se samo sjednica Izvršnog odbora NS/FS BiH. S druge strane, selektor Hadžibegić, sudeći po izjavama, planira nastaviti voditi reprezentaciju.

Naredne utakmice Zmajevi igraju u septembru kada dočekuju Lihtenštajn i gostuju Islandu.

(Reprezentacija.ba)