Reprezentacija BiH sutra u Zenici dočekuje Luksemburg, a o meču je govorio selektor, Faruk Hadžibegić.

Selektor je u uvodu govorio u zdravstvenom biltenu Zmajeva.

“Ahmedhodžić nema ništa potrgano tako da ćemo vidjeti kakvo je stanje. Leon je imao jednu povredu, ali nije bilo pucanje. Očekujem da ćemo se bolje osjećati fizički poslije puta i svega što se dogodilo.”

Hadžibegić je hvalio mlađe igrače.

“Garantujem da imamo odličnu perspektivu sa mlađim igračima. Naša selekcija nije vrh fudbala, ali sigurno može biti. Oni još uče, naša analiza bi trebala biti realnija. Sutra je jako bitna utakmica, napravili su nacionalni stadion, uložili su u inostrane fudbalere da dođu da igraju za Luksemburg. Jednom smo bili na SP i trebamo biti objektivni”, kaže Hadžibegić pa dodaje:

“Meni fali Krunić, Demirović i oni su bitniji od Rodriguesa. Imamo tu nesreću da nam nema nekih igrača svaki meč. Gledat ćemo da napravimo ekipa koja je najbolja u ovom momentu. Nezgodni su i opasni. Ganjamo rezultat, ali i igrače. Vidite koliko imamo mladih igrača, tu su i fudbaleri iz Premijer lige.”

Selektor je govorio i o transferu Tahirovića u Ajax.

“On mora da plati nama slatku. Presretan je, kao i ja. Ide u vrhunski klub. Mlad je i bolja škola ne postoji od Ajaxa. Žao mi je što odlazi od vrhunskog stručnjaka, ali je on zadovoljan. Ima dobra razmišljanja.”

Utakmica BiH – Luksemburg igra se u utorak u 20,45 sati na Bilinom polju uz direktan TV prijenos na BHT1.

(Reprezentacija.ba)