Portugalski mediji objavili su sastave Portugala i Bosne i Hercegovine za koje očekuju da će večeras početi od prve minute.

Naš sastav koji su objavili sličan je onome što smo i mi najavili, a to je formacija sa tri stopera Barišićem, Saničaninom i Ahmedhodžićem ispred golmana Šehića, zatim Kolašincem i Dedićem na bekovima, Cimirotom, Hadžiahmetovićem i Pjanićem u veznom redu, te Stevanovićem i Džekom u napadu.

Posljednja dilema javnosti je da li će u prvih 11 Barišić ili Gazibegović. Hadžibegić vjerovatno nakon posljednjeg treninga nema dilema.

Portugal sa druge strane u superjakom sastavom koji predvodi trozubac Rafael Leao iz Milana, Bernando Silva iz Man. City i Ronaldo.

Na golu je Diego Costa, u stoperskoj trojci Inacio, Dias i Pepe, a u veznom redu Cancelo, Bruno Fernandes, Palihinha i Guerrerio.

BiH je u Lisabonu bez Hadžikadunića, Krunića i Demirovića, dok je Portugal bez najboljeg strijelca Goncala Ramosa, te rezervista Renata Sanchesa i Totija Gomesa.

Faruk Hadžibegić je za utakmicu registrovao sljedeće igrače:

Golmani: Ibrahim Šehić (Konya, Turska), Nikola Vasilj (St. Pauli, Njemačka) i Kenan Pirić (AEK Larnaca, Kipar);

Odbrana: Amar Dedić (Salzburg, Austrija), Jusuf Gazibegović (Sturm, Austrija), Adrian Leon Barišić (Osijek), Siniša Saničanin (Partizan, Srbija), Sead Kolašinac (Marseille, Francuska), Anel Ahmedhodžić (Sheffield United, Engleska), Hrvoje Miličević (AEK Larnaca, Kipar);

Vezni red: Amir Hadžiahmetović (Bešiktaš, Turska), Benjamin Tahirović (Roma, Italija), Miralem Pjanić (Sharjah FC, UAE), Sanjin Prcić (Strasbourg, Francuska), Gojko Cimirot (Standard, Belgija), Dal Varešanović (Sarajevo, BiH), Miroslav Stevanović (Servette);

Napad: Edin Džeko (Inter, Italija), Said Hamulić (Toulouse, Francuska), Kenan Kodro (Fehervar, Mađarska), Smail Prevljak (Eupen, Belgija), Luka Menalo (Dinamo Zagreb, Hrvatska) i Nemanja Bilbija (Zrinjski, BiH).

Večerašnja utakmica u Lisabonu igra se od 20,45 sati.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16