Velež i Zrinjski će u nedjelju od 20,30 sati igrati veliki derbi u okviru 27. kola Premijer lige BiH.

Uoči ovog meča održana je zajednička press konferencija oba tima, a prisutnim medijima obratili su se treneri Nedim Jusufbegović i Krunoslav Rendulić te kapiteni Denis Zvonić i Nemanja Bilbija.

Jusufbegović je kazao da će njegovom timu nedostajati povrijeđeni Hasanović, Bajrić i Blagojević, ali je istakao da vjeruje u svoju momčad.

“Teško se pripremiti za ovu utakmicu i nama i Zrinjskom jer je nezgodan ritam Kupa BiH. Nemamo dovoljno vremena i nedostaje nam možda vrijeme za kvalitetniju pripremu i oporavak.

Ti nas problemi pritišću i otežavaju pripremu za ovu utakmicu, ali ovo je posebna utakmica iz koje želimo izaći što bolji, što spremniji”, riječi su Jusufbegovića.

Rendulić smatra da se trenutno najbolji fudbal u BiH igra u Mostaru.

“Nije tajna ako kažem da se sastaju trenutno najbolje dvije momčadi u BiH zbog čega se da zaključiti da se najbolji fudbal igra u Mostaru. Manje nas čini radosnim činjenica da imamo puno problema vezanih za bolesti i povrede.

Dugi niz utakmica je iza nas. Znamo jedni o drugima sve. Svaka utakmica je priča za sebe pa ćemo vidjeti tko će se bolje snaći u svemu tome.”

Kapiteni su poručili da je najbitnije da fudbal pobjedi, da navijači uživaju u dobroj igri te da se derbi pamti samo po dobrom.