Sarajevo u nedjelju od 18,00 sati na stadionu “Asim Ferhatović Hase” igra protiv Tuzle meč 27. kola PL BiH.

Bit će to povratak Bordo tima na Koševo nakon osam mjeseci pauze zbog radova na postavljanju novog travnjaka, a sutrašnji duel najavili su trener Mirza Varešanović te veznjak Ivan Borna Jelić Balta.

“Sigurno je da neće biti nimalo lako s obzirom da u posljednjih pet utakmica protiv njih imamo četiri poraza i jedan neriješen rezultat. Drago mi je što se vraćamo na naš stadion.

Moramo biti skoncentrisani od prve do zadnje minute i dosta progresivniji nego što je bilo na duelu protiv Sloge. Od prve minute ćemo nastojati da ostvarimo dobar rezultat.

Motiv nam je i stadion Koševo gdje se vraćamo nakon osam mjeseci. Tu imamo mnogo novih igrača koji ne znaju kako je uopšte igrati na tom stadionu, kakva je atmosfera i ambijent. Nadam se da će to pozitivno uticati na njih, da pružimo pravu partiju i da ostvarimo dobar rezultat”, rekao je trener Sarajeva i osvrnuo se na neigranje nigerijskog desnog beka Muse Muhammeda.

“Imamo osam stranaca, a po pravilniku je dozvoljeno pet. To je najveći problem što se tiče Muse. Naša procjena je da su nam potrebniji igrači sa stranim papirima na nekim drugim pozicijama.

On dobro radi, a imao je jednu nesreću nakon priprema u Antaliji. Tri sedmice je bio van trenažnog procesa zbog povrede lože. Ispao je iz ritma, ali tu je u rosteru, trenira i čeka svoju šansu.

Olakšavajuća okolnost je što je Jelić Balta dobio naše papire tako da se otvara prostor za još jednog igrača sa stranim papirima. Opet, na poziciji desnog beka imamo Mulalića, koji ima 19 godina i koji je projekat kluba, ima kvalitet i budućnost je kluba.”

Ivan Borna Jelić Balta, koji je nedavno dobio bh. državljanstvo, govorio je o svojoj formi i istakao da se nada plasmanu Sarajeva u Europu.

“Trebalo mi je neko vrijeme da se vratim. Sigurno je da se moja forma podigla, a mislim da mogu još više pokazati.

Trebamo se svi uklopiti i treba vrijeme, bez obzira koliko neko mislio da ne treba vrijeme. Potreban nam je period da se svi zajedno upoznamo.

To se mora kroz utakmice vidjeti. Nadam se će moje partije biti sve bolje i da ćemo izboriti Europu.”

Utakmicu Sarajevo – Tuzla sudit će Ermin Sivac.