U subotu na Grbavici s početkom u 20:30 sati FK Željezničar će ugostiti NK Široki Brijeg u derbiju 27. kola m:tel Premijer lige BiH.

-Ovo je za nas jako bitna utakmica, kao i sljedeće dvije koje će odrediti tijek prvenstva i vrlo vjerojatno konačni plasman. Mi definitivno moramo biti puno odlučniji, ući maksimalno koncentrirani u ovaj susret i tražiti pozitivan rezultat, poručio je šef stručnog stožera Plavo-bijelih Ivica Barbarić na današnjoj konferenciji za medije.

– Sada sve ostavljamo ad acta. Moramo pokazati odlučnost, hrabrost i raditi ono što nalaže situacija. To je naš stav i kroz to ćemo tražiti svoju priliku u derbiju na Grbavici, istaknuo je Barbarić

Naglasio je kako nema većih problema po pitanju igračke križaljke.

– Gotovo svi igrači su u pogonu, ali neki su imali virozu i bili su odsutni s treninga. Međutim, jedini igrač koji neće biti na raspolaganju za utakmicu je virozni Mihael Kuprešak, otkrio je Barbarić.

Medijima se obratio i desni bočni igrač Moris Valinčić istaknuvši kako su igrači svjesni situacije i značaja triju velikih derbija u sljedećih deset dana.

– Svaka utakmica i svaki bod do kraja su iznimno važni u borbi za Europu. Znamo koliko nam znače ove tri utakmice. Važan je svaki duel, svaka minuta i sitnice odlučuju u toj borbi za Europu, naglasio je Valinčić.

– Željezničar je u krizi baš kao i mi, ali sigurno je kako oni u svojoj momčadi imaju dosta dobrih pojedinaca koji mogu igrati u nekim jačim ligama. Očekujem jednu jako dobru utakmicu na Grbavici, kazao je desni bočni igrač Širokog Brijega.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16