Denis Huseinbašić (21), još uvijek potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine, nastupao je za U21 selekciju Njemačke, a o tome je govorio za stranicu njemačkog fudbalskog saveza.

Huseinbašić je igrao za mladu reprezentaciju Njemačke protiv Japana. Meč je završen remijem 2:2, a Denis je postigao jedan gol, te je nakon meča govorio za zvaničnu stranicu Fudbalskog saveza Njemačke.

Utakmica Njemačka – Japan igrala se u blizini Frankfurta, rodnog grada Huseinbašića.

“Bio je lijep osjećaj igrati kod kuće, tamo je bilo puno kolega i moje porodice. Osjećam veliko povjerenje trenera, što mi puno znači, jer se ne brinem oko toga, samo igram svoju igru. Samo sam bio malo tužan što nismo pobijedili”, rekao je Huseinbašić.

Njemačka je jedan od favorita za osvajanje Europskog prvenstva za igrače do 21 godine koje se igra na ljeto. Huseinbašić želi biti tu.

“Želim biti tamo i dat ću sve za to. Igranje tamo bio bi najveći trenutak moje karijere. Želim se ponuditi, biti tamo i pomoći tamošnjoj ekipi.”

O dosadašnjem dijelu sezone kaže:

“Vidio sam priliku u Kölnu i pokazao se na pripremama. Prve utakmice igrao sam u drugoj momčadi pa sam bio jako strpljiv. Nije bilo tako lako kao što svi misle. Čekala sam svoju priliku i došla je. Raduje me činjenica da stvari idu tako dobro, ali ne mogu manje, sada stvarno moram više.”

Denis Huseinbašić je već odigrao dvije utakmice za U21 reprezentaciju Njemačke i postigao je dva gola.

Ako zaigra na europskom prvenstvu za Njemačku biće i definitivno izgubljen za Bosnu i Hercegovinu.

(Reprezentacija.ba)