Utakmicama 20. kola koje su odigrane u protekla tri dana nastavljeno je takmičenje u m:tel Premijer ligi Bosne i Hercegovine 2022/23, stoji u objavi NS/FS BiH, a potom dodaju.

Već na startu proljetnog dijela takmičenja pokazalo se koliko je bitan projekat „Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH“.

Podloge na Gradskom stadionu u Banjaluci, te na stadionu „Rođeni“ u Mostaru, nakon jako loših vremenskih uslova koji su zadesili BiH nekoliko dana prije termina odigravanja utakmica, izgledale su perfektno, te su igrači na terenu imali odlične uslove za igru.

Razlike u odnosu na ostale terene su više nego evidentne, što se može jasno vidjeti i iz fotografija u prilogu.

Takođe, uskoro će biti završeni i radovi na stadionima „Asim Ferhatović Hase“ u Sarajevu i „Tušanj“ u Tuzli, te će i FK Sarajevo, FK Sloboda i FK Tuzla City svoje domaće utakmice organizovati na visoko kvalitetnoj podlozi.

Mora se odati priznanje i organizatorima utakmica na drugim stadionima što su uložili napore da se steknu optimalni uslovi za igru, međutim evidentno je da je našem elitnom fudbalskom takmičenju neophodna kvalitetnija infrastruktura.

Ulaganje u infrastrukturu je jedan od ključnih projekata NS/FS BiH na čelu sa predsjednikom Vicom Zeljkovićem.

Put do realizacije je dug, ali i pored svih izazova čini se sve da se ove poteškoće prevaziđu i da se ovaj kapitalni projekat realizuje na najbolji mogući način.

Svi tereni na kojima se igra m:tel Premijer liga BiH će u narednom periodu dobiti novi izgled, koji će zasigurno unaprijediti kvalitet bh. fudbala.

Foto: HŠK Zrinjski
Foto: HŠK Posušje
Foto: FK Tuzla City

(Reprezentacija.ba)