Srbija je sinoć u meču prvog kola grupe G Mundijala u Kataru poražena od Brazila rezultatom 0:2.

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi kazao je nakon meča da će njegovi saradnici i on dobro morati da razmisle pred naredne utakmice protiv Švicarske i Kameruna.

“Moraćemo dobro da razmislimo i izvagamo o čemu se radi pred naredne utakmice. Moraće da igraju zdravi igrači. Pričao sam sa njima nekoliko dana i dobio sam uvjerenje da je sve u redu što se tiče povreda. Međutim, očigledno da nije. Moraćemo da tražimo neka druga rješenja ukoliko se situacija ne poboljša, ali ima vremena da donesemo neke odluke koje će biti dobre za tim. Nemamo magične doktore, koji će riješiti probleme sa povredama u dva dana. Bila bi drugačija pjesma da su mi igrači bili zdravi, ali nije sramota izgubiti od Brazila“, rekao je Stojković i dodao:

“Moramo da vidimo drugačiju Srbiju. Ovo što se desilo je posljedica fizičkog faktora. Nisam mogao da prepoznam moj tim. Totalno smo pali u fizičkom smislu. Sa mnogo problema smo stigli u Katar, imamo mnogo povreda. Brazil je svetski kralj fudbala, tu nema priče. Pokazali smo da u prvom dijelu možemo da igramo. Meni je žao što nemam Dušana Vlahovića, Aleksandra Mitrovića i Filipa Kostića sto posto spremne. Jednostavno, oni nisu spremni i to je to.

Srbija će u drugom kolu igrati protiv Kameruna, dok će u posljednjem kolu odmjeriti snage sa Švicarcima.

(Reprezentacija.ba)