Muška seniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine na Ilidži je počela pripreme za nastup u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Bh. tim u četvrtak u prvom kolu gostuje Sloveniji, a u nedjelju dočekujemo Crnu Goru. Oba meča igraju se u 20 sati.

Sinoć je održan prvi trening, a jutros drugi. Prije jutrošnjeg treninga održana ja press konferencija na kojoj su se obratili Damir Doborac, Alen Ovčina i Admir Ahmetašević.

“Hvala na interesovanju, koje ste pokazali za reprezentaciji i nadam se da ćemo imati vašu veliku podršku, jer nam je itekako potrebna. Još nismo na okupu, u toku dana čekamo Klisa, Faljića, Bojića, a večeras Panića. Upoznati smo sa rivalima, dosta smo prikupuli informacija. ono što je bitno, ustvari najbitnije u prvoj utakmici je da smo mi kao tim fokusirani na sebe, da vidimo koliko možemo u ovom momentu. Poznavajući selektora, fokusirani smo na nas i na naše igrače”, kazao je Doborac.

On je potom govorio o igračima, koji nisu prisutni.

“Od samog početka je pogrešno protumačeno sve. Imamo širi spisak, sa kojeg se igrači pozivaju na okupljanje. Na osnovu selektorovog izbora pozvani su igrači koji su spremni i zdravi. Igrači koji imamo najbolje su tu. Nema nikavkih nesuglasica. Bili smo ograničeni sa vremenom, selektor nije imao mnogo vremena. Ispalo je sve tako da se pogrešno tumači”, kaže Doborac.

Lijevo krilo Zmajeva Alen Ovčina poručio je da timu treba vremena.

“Iskreno, treba biti realan, svaka ekipa i reprezentacija, koja podmladi tim, treba malo vremena da stekne rutinu, posebno kad dođu neki mlađi igrači. Treba im afirmacija. Što reče trener, spremamo sebe da bismo mi bili što više koncentrisani na naše igre, pa da to prenesemo na utakmice. Imamo kvalitet koji trebamo dokazati i vjerujem da će ova selekcija imati svijetlu budućnost”, kaže Ovčina.

(Reprezentacija.ba)