Večeras je na rasporedu sedam utakmica drugog kola grupne faze Lige Šampiona, a talijanski Inter će u goste Viktoriji Plzen.

Viktoria Plzen – Inter (18:45 sati, Arena Sport)

Nakon što je Inter u prvoj utakmici Lige Šampiona poražen od Bayerna na svom terenu sa 2:0, u drugom kolu je apsolutni favorit. Nerrazurri gostuju Viktoriji Plzen i traže prva tri boda u neugodnoj grupi. Ekipa iz Plzena je u prvom meču poražena od Barcelone sa 5:1.

U domaćem prvenstvu Inter je solidno startao, imaju 12 bodova iz šest utakmica, odnosno četiri pobjeda i dva poraza. Viktorija nakon sedam kola ima 19 bodova i dijele prvo mjesto sa Slavijom Prag.

Simone Inzaghi je na sinoćnjoj press konferenciji govorio o sastavu, ali nije želio otkriti imena u napadu. Tako talijanski mediji pišu da se trener Intera dvoumi između Correa i Džeke, ali je izvjesnije da će Argentinac početi zajedno sa Martinezom, dok će Džeko svoju šansu dobiti u drugom poluvremenu.

Zanimljivo da je Džeko igrajući u Češkoj tri puta igrao protiv Viktorije Plzen. Jednom se upisao u listu strijelaca, ali nikada nije pobijedio u duelu sa nekadašnjim Željinim rivalom iz Lige Šampiona.

Talijani su favoriti. Kladionica Meridian na dan utakmice nudi kvotu 1.45 na pobjedu Intera. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

Inter i Viktorija nikada nisu igrali zvanične utakmice, te će večerašnji duel na Doosan Areni biti prvi. Meč počinje u 18:45 sati uz prijenos na Areni Sport.

Dodajmo da je Džeko u dosadašnjem dijelu sezone igrao na svim utakmicama Intera. Tri puta je bio starter, a četiri puta je ulazio sa klupe. Postigao je jedan gol i dodao jednu asistenciju.

Marseille – Frankfurt (21:00 sati, Arena Sport)

Marseille našeg Seada Kolašinca će na svom terenu ugostiti Eintracht iz Franfurta. Marseille je u prvom meču Lige Šampiona poražen od Tottenhama sa 2:0, dok su Nijemci izgubili od Sportinga 3:0.

Sead Kolašinac će susret početi na klupi, a vrlo je vjerovatno da će nastup upisati ulaskom sa klupe u drugom dijelu. U dosadašnjem dijelu sezone je sakupio sedam nastupa i dodao jednu asistenciju.

Domaći su blagi favoriti. Kladionica Meridian na dan utakmice nudi kvotu 1.95 na pobjedu Marseillea. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

Marseille i Frankfurt su 2018. godine odigrali dvomeč u grupnoj fazi Europa Lige. Oba puta je slavio Eintracht, sa 4:0 i 2:1.

Ovaj meč se igra od 21:00 sati uz prijenos na Areni Sport.

Liga Šampiona, utorak:

Sporting – Tottenham (18:45 sati)

Viktorija Plzen – Inter (18:45)

B. Leverkusen – Atl. Madrid (21:00)

Bayern – Barcelona (21:00)

Liverpool – Ajax (21:00)

Marseille – Frankfurt (21:00)

Porto – Club Brugge (21:00)

(Reprezentacija.ba)