Selektor koÅ¡arkaÅ¡ke reprezentacije Bosne i Hercegovine Adis Bećiragić najavio je duel protiv NjemaÄke u okviru 2. kola grupne faze Eurobasketa koji se u subotu igra u Kolnu s poÄetkom u 14:30 sati, javlja Klix.ba.

Bećiragić je nakon treninga rekao da su svi igraÄi zdravi i spremni za meÄ, ali da se naÅ¡ tim mora pripremiti za duel protiv izuzetno jake ekipe koja će imati i prednost domaćeg terena i “organizacijske situacije”. Ipak, vjeruje da naÅ¡ tim može pokazati inat i izdići se iznad toga.

“Naravno da smo spremni, ali to ćemo tek vidjeti sutra, ali kao Å¡to sam i prije rekao, oÄekuje nas duel protiv jedne izuzetno jake ekipe, sa svim prednostima domaćeg terena i ‘organizatorske situacije'… Naravno, organizator uvijek ima odreÄ‘ene prednosti, ali se nadam da imamo dovoljno inata da i to pobijedimo. Svi igraÄi su spremni i zdravi”, rekao je Bećiragić.

Dalje je rekao kako vjeruje da će naÅ¡i igraÄi dodatno popraviti igru u odnosu na meÄ protiv MaÄ‘arske, a prokomentarisao je i Äinjenicu da su se Nijemci na svom posljednjem treningu vježbali naÄin na koji će zaustaviti Nurkića, piÅ¡e Klix.ba.

“Protiv MaÄ‘arske smo imali situaciju da su igraÄi u pojedinim trenucima stajali na pogreÅ¡nom mjestu, ali nema se tu sada puno promijeniti, već samo dodatno popraviti. Å to se tiÄe Nurkića i to Å¡to se Nijemci pripremaju za njega, to je igraÄ za kojeg se svi moraju pripremiti, a on opet odigra 20 minuta i postigne 20 poena. A Å¡ta da je igrao 40?”, Å¡aljivo se zapitao selektor.

Za kraj, odgovorio je na izjavu selektora NjemaÄke Gordona Herberta koji je rekao da uopÅ¡te ne poznaje reprezentaciju BiH, da ne zna naÅ¡e igraÄe i da nema nikakve informacije o naÅ¡im igraÄima. TakoÄ‘er, rekao je da poznaje samo Musu i to kao igraÄa Brooklyna.

Bećiragić je prvobitno “odbranio” svog kolegu u kontekstu izjave da se nisu pripremali za duel protiv naÅ¡e selekcije, ali mu je i gospodski odgovorio s obzirom na to da je rekao da ne poznaje naÅ¡e igraÄe.

“Možda je i istina da se nije pripremio za utakmicu protiv BiH, ali je već jutros sigurno nauÄio puno toga. I mi smo se tek jutros krenuli pripremati za NjemaÄku, ne vjerujem da je on mislio neÅ¡to loÅ¡e u toj izjavi, vjerovatno je želio reći da se ide korak po korak, ali to Å¡to je rekao da ne poznaje naÅ¡e igraÄe može biti nedostatak njegovog znanja ili Äak provokacija”, zavrÅ¡io je Bećiragić.

(Reprezentacija.ba)