Bh. napadač Aldin Turkeš (26) se nakon 613 dana pauze od povrede vratio na teren i sinoć zaigrao za Lausanne protiv Vaduza.

Aldin Turkeš se povrijedio još krajem 2020. godine. Imao je dvije operacije i veoma težak i naporan oporavak, a sinoć je prvi put zaigrao nakon 613 dana odsustva s terena.

Navijači su sa oduševljenjem dočekali povratak Turkeša na teren te se nadaju što ranijem povratku u sjajnu formu koja ga je krasila prije nesretne povrede. Klub je objavio video sa opisom “Šef se vratio.”

Povreda je došla u najgorem trenutku kada je iza sebe imao 47 golova u dvije sezone u drugoj ligi Švicarske, a u istom ritmu nastavio i u šampionatu gdje je tada zabio sedam golova.

Aldin je Lozanu stigao u sezoni 2019/2020 i postigao 25 golova za ovaj tim i bio jedan od najzaslužnijih za ulazak Lausanne u Superligu Švicarske.

Uslijedio je poziv tadašnjeg selektora BiH, Dušana Bajevića, ali se Aldin nije mogao odazvati jer je u međuvremenu dobio koronu. Nakon isteka izolacije uslijedila je pomenuta povreda.

“Bilo je baš teško. U novembru sam dobio poziv u reprezentaciju, čekao sam ga dugo. Dobio sam koronu, a u decembru sam povrijedio križne ligamente, ali evo vraćam se polako. U januaru počinjem igrati. Psihički sam dobro podnio, familija mi je tu, oni su mi pomogli, sve što sam trebao imao sam od njih”, riječi su Turkeša od prije godinu dana.

Aldin Turkeš je rođen 1996. godine u Švicarskoj, a njegovi roditelji su porijeklom iz Tešnja. U dosadašnjoj karijeri igrao je za Luzern, Zurich, Vaduz, te je od 2019. godine član Lozane.

(Reprezentacija.ba)