Borac je u četvrtak šokantno eliminisan u prvom pretkolu kvalifikacija za Konf. ligu od ekipe B36 sa Farskih Ostrva, a trener Banjalučana Nenad Lalatović preuzeo je svu odgovornost na sebe.

Lalatović je na današnjoj press konferenciji govorio o revanš utakmici na Farskim Ostrvima.

“Veoma sam razočaran U mojoj trenerskoj karijeri, koja traje 12 godina, ovo je jedan od najtežih poraza. Smatram da smo bili favoriti i ako je neko kriv to sam ja. Nemam strah ni od koga i preuzimam odgovornost. Izvinjavam se navijačima i medijima. Želim da mi se kaže sve u lice. Kad navijači budu željeli da odem, nek dođu na stadion i kažu, a ja ću otići bez problema. Nisam mogao ni da sanjam da ćemo ispasti i pogotovo me boli način. Oni nisu bolji od nas, držali smo sve u rukama do prvog gola. Znam koliko je svima ovaj poraz teško pao. I meni je, nisam se smirio od utakmice. Smeta mnogima jak Borac, a on će da bude još jači”, rekao je Lalatović na samom početku i istakao da nije čitao brojne komentare i uvrede koje je dobio na društvenim mrežama:

“Nisam čitao ništa da ne bih loše reagovao. Meni je najteže. Ako neko treba da snosi odgovornost to sam ja. Ne dirajte igrače. Želim da poručim da svakog navijača Borca poštujem, da Banju Luku volim i da sam ovdje došao da pomognem. Došao sam i nisam očekivao velike stvari u Europi, jer za to treba vremena, ali jesam za prvenstvo. Nismo imali sreće i očigledno je nismo ni zaslužili. Siguran sam da bi nakon godinu dana Borac radeći sa mnom bio ozbiljan kandidat za grupnu fazu Konf. lige. U tom periodu bismo mogli donijeti i trofej u Banju Luku.”

Trener Borca je još jednom ponovio da ne mrzi ni Hrvate ni Bošnjake te da mu smeta što pojedinci iz Banje Luke nastoje da mu naprave problem.

“Ponavljam još jednog da nikog ne mrzim, ni Hrvate, ni Bošnjake. Smeta mi što naši ljudi iz Banje Luke nastoje da mi naprave problem. Pošalju u Sarajevo sliku gdje držim tri prsta sa treninga u želji da isprovociraju rivale kad budemo igrali kod njih. Nema potrebe za tim. Ja svoj narod Srbe volim, ali nikog drugog ne mrzim. Mene i u Novom Pazaru vole, a možda budem vodio taj tim nekad. Ne mrzim ni Sarajevo ni Želju niti bilo koga. Imam poštovanje za sve i smeta mi kad pokušavaju da mi nešto podmetnu.”

Borac u ponedjeljak igra utakmicu prvog kola u novoj sezoni Premijer lige BiH i to protiv momčadi Sloga Meridian.

(Reprezentacija.ba)